Ако беше жив, големият астрофизик Стивън Хокинг днес щеше да

...
Ако беше жив, големият астрофизик Стивън Хокинг днес щеше да
Коментари Харесай

Какво е да живееш със Стивън Хокинг – нещата, които филмът премълча

Ако беше жив, огромният астрофизик Стивън Хокинг през днешния ден щеше да навърши 78 години. Още през 90-те години, след публикуването на книгата „ Кратка история на времето “, Хокинг се трансформира в същинска попкултурна звезда, а с помощта на сериала „ Теория за огромния гърмеж “, в който е постоянно появяващ се персонаж и на кино лентата „ Теория на всичко “ Хокинг, който умря през 2018 година, стана един от най-известните учени въобще.

„ Теория на всичко “ споделя историята на Стивън Хокинг и натъртва на връзките му със брачната половинка му Джейн Уайлд. Именно любовта на Джейн съумява да избави младия Стивън Хокинг, когато на 21-годишна възраст лекарите му оповестяват, че му остават не повече от две години живот.

Кадър от кино лентата "Теория на всичко "

Покрай кино лентата, който взе премия „ Оскар “ за невероятното осъществяване на Еди Редмейн, Джейн Уайлд показа, че основателите му са омаловажили в известна степен страданието, през което е трябвало да мине, до момента в който се е грижела за брачна половинка и децата си .

„ Бях оставена напълно сама да се оправям с прочувствената тежест да се грижа за две деца без непозната помощ и в това време за съществено болен човек, който си отиваше пред очите ми “, показа тя.

Бракът на Джейн и Стивън Хокинг продължава от 1965 година до 1990 година, след което и двамата се женят за други хора. Повече за връзките им и за отговорността за това да се грижиш за един извънредно интелигентен човек, който е съвсем изцяло некадърен да се движи, може да прочетете на уеб страницата LadyZone.bg:
Да обичаш Стивън Хокинг – неприятните детайлности, които не ни демонстрираха във кино лентата за астрофизика
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР