Ако българското правителство държи на всяка цена да задвижи проекта

...
Ако българското правителство държи на всяка цена да задвижи проекта
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: В България няма място и за АЕЦ Козлодуй, и за АЕЦ Белене

" Ако българското държавно управление държи непременно да задвижи плана на АЕЦ „ Белене ”, притеснявам се, че ще има отстъпка от заложената рамка в хода на договарянията ". Това съобщи някогашният енергиен министър Трайчо Трайков пред Нова тв. Във вторник стана ясно, че общо 13 компании имат интерес към плана.

„ Отсъствието на сериозна компания от заявители присъединяване в плана АЕЦ „ Белене ” демонстрира неналичието на банкеруемост на плана, т.е. каквото и да се случва, то ще би трябвало да се случи под въздействието на два фактора – присъединяване на българската страна с някакви тласъци за сметка на данъкоплатеца и геополитическите ползи на страни, които ни преглеждат като плацдарм ”, счита Трайков.

Според него токът от „ Белене ” ще коства два пъти повече от междинната цена на в този момент създавания ток в България и ще бъде по-скъпа от всяка друга опция, която съществува сега.

„ В България няма място и за „ Козлодуй ” и за „ Белене ”. В обозримо бъдеще ще би трябвало да се затвори и АЕЦ „ Козлодуй ”. Ако работят и двете централи, държавното управление ще бъде насила да сътвори едно сходство на свободния пазар, каквото има при горивата. Ужким е свободен, само че не напълно. За да подсигуряваме действието на господстващия състезател, вършим всевъзможни трикове и номера, с цел да ограничаваме вероятните други възможности ”, сподели Трайков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР