Ако българската страна настоява да се напише, че Гоце Делчев

...
Ако българската страна настоява да се напише, че Гоце Делчев
Коментари Харесай

Македонци пак плют българите за Гоце Делчев: Пазарете се за зеле и шампанско, Гоце Делчев е наш апостол!

Ако българската страна упорства да се напише, че Гоце Делчев е български бунтовник, тогава няма да бъде реализиран резултат по този въпрос, споделя Драги Георгиев, шеф на Института за национална история и началник на македонския екип в взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси, основан по силата на Договора за добросъседство, предава скопското електронно издание „ МКД “.

В изказване за телевизия Сител, Георгиев споделя, че в македонските учебници Гоце Делчев ще остане македонски бунтовник и по никакъв метод няма да одобри, че би трябвало да бъде приет за български бунтовник.

Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министри в българското държавно управление, обявиха неотдавна, че Македония би трябвало да признае, че Гоце Делчев е българин и заплашиха, че ще попречват участието на Македония в Европейски Съюз, в случай че това не бъде признато.

На това реагира и историкът Наташа Котлар, която споделя, че „ апостолът на македонската революционна битка, Гоце Делчев, е македонска историческа персона и не може да се пазарите за него! Бораня, шампанско, зеле, има доста на пазара, за тези зеленчуци се пазарете колкото желаете...! “ - написа Котлар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР