Ако България реши да закупи 16 изтребителя F-16, вторите 8

...
Ако България реши да закупи 16 изтребителя F-16, вторите 8
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена

Ако България реши да закупи 16 изтребителя F-16, вторите 8 самолета ще са на доста по-ниска цена , в сравнение с първите 8.
Това съобщи пред Faktor.bg Джеймс Робинсън - шеф " Международно бизнес развиване на F-16 " в компанията " Локхийд Мартин ", някогашен водач от американските Военновъздушни сили.

" Има я цената на самите изтребители, има и цена, която е за закупуването на първите изтребители. Например - логистично съоръжение. Следващите 8 изтребители към този момент ще бъдат на доста по-ниска цена, с доста по-ниски разноски, в сравнение с първите осем. " - разяснява Джеймс Робинсън.

Той добавя, че в продължение на десетилетия няма да се изисква възобновяване на авиониката и компютрите, а поддръжката ще бъде изпълнявана от българските Военновъздушни сили в авиобазата " Граф Игнатиево ".

Същевременно образованието на българските водачи , които ще летят с изтребителите F-16 Block 70, е част от контракта - то ще се прави в Съединени американски щати.

 Депутатите гласоподаваха мандат за договаряния със Съединени американски щати
Депутатите гласоподаваха мандат за договаряния със Съединени американски щати

Решението мина с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация

" Този аероплан употребява радара, който е създаден за F-35 и F-22. Имаме напреднали компютри за задачи, има актуализирани условия за водачите. Това е единственият изтребител в тази поръчка, който има способността да избави водача, в случай че той загуби схващане посредством автоматизирана система за отбягване на удар в земята. Ако налягането е прекомерно високо и водачът не се раздвижи, спускайки се стремително към земята, самолетът автоматизирано заобикаля конфликта със земята и се издига още веднъж нагоре. Невероятно е това. Вече е избавил живота на осем водачи по света. " - разяснява представителят на " Локхийд Мартин ".

По-рано от Атлантическия съвет на България предложиха страната ни да се стреми към придобиване на цяла ескадрила от 14 или 16 самолета.

" През 2016 и 2018 година Народното събрание утвърди разновидности на Проект за капиталов разход за придобиване на нов вид военен аероплан, предвиждащи придобиване на 16 бойни самолета и утвърждаващи финансова рамка за първите 8 от тях, с хипотезата, че приемането на втората партида самолети ще стартира 6-8 години след сключването на първия контракт. " - припомнят от АСБ.

 Каракачанов: Очаква се България да желае разсрочено заплащане за изтребителя Ф-16
Каракачанов: Очаква се България да желае разсрочено заплащане за изтребителя Ф-16

В средата на февруари е първата среща по договарянията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР