Ако България помага военно, това ще мине първо през парламента

...
Ако България помага военно, това ще мине първо през парламента
Коментари Харесай

Петков за Украйна: Ако България помага военно, това ще мине първо през парламента

Ако България оказва помощ военно, това ще мине първо през Народното събрание и ще бъде необятно обсъждано. Аз давам обещание, че такива неща не могат да се случват прикрито. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който направи оглед на градежа на газовия интерконектор с Гърция в региона на град Комотини.

Петков разяснява военния спор в Украйна и още веднъж удостовери, че страната ни няма да изпраща военна помощ, а само филантропична, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Опитаха се да прокарат тезата, че скрито, при затворени порти, се взема някакво решение срещу ползите на България или че ще поемаме някакъв боен риск. Няма такова нещо. Ясно казахме, че в действителност поддържаме Украйна. Правим всичко допустимо за снабдяване на филантропична помощ. Щабът за бежанците от Украйна работи ужасно. Готови сме да координираме доста по-голям брой хора “, уточни още той.

По думите му военна помощ от България за Украйна е допустима само с общ народен консенсус, а освен с решение на изпълнителната власт.

Петков се базира на социологическо изследване, съгласно което 84 % от популацията не утвърждава страната ни да изпраща оръжия и муниции в поддръжка на украинската страна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР