Ако бъдете събудени внезапно, това ще ви се отрази много

...
Ако бъдете събудени внезапно, това ще ви се отрази много
Коментари Харесай

Учени от „Джон Хопкинс” установиха кое е по-лошо от недоспиването

Ако бъдете събудени ненадейно, това ще ви се отрази доста по-зле, в сравнение с в случай че не си доспивате. Това сочи ново изследване на Медицинския университет „ Джон Хопкинс ” в Балтимор, оповестява „ Индипендънт ”.

Учените следили 62 души – мъже и дами, разграничени в три групи. Част от тях били събудени ненадейно от сън, други си лягали прекомерно късно, а трети си спели умерено цяла нощ. Това ставало в три поредни нощи.

Хората от групата, които чийто сън постоянно бил преустановяван, били в „ леко неприятно въодушевление ” след първата нощ, само че по-късно станало доста по-зле. В съпоставяне с групата „ късно лягащи ” процентът в спад на тонуса бил фрапантен.

Учените разкрили, че по-кратките шпации на бездънен сън имат връзка с позитивното въодушевление. Оказва се, че прекъснатият сън визира равнищата на сила и „ възприятията за благосклонност и любезност ”.

„ Когато спането ви е прекратено през нощта, вие нямате опция да преминете през всички стадии на съня, с цел да получите нужното количество нискочестотен сън, който е ключът към цялостното възобновяване ”, изяснява проф. Патрик Файнън.

Според него това е доста значимо, защото от този проблем са наранени доста хора, в това число младите родители и чиновниците на повикване. Това е чест признак при хората, страдащи от инсомния.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР