Ако бъдем въвлечени в конфликта, отиваме към военновременен бюджет, който

...
Ако бъдем въвлечени в конфликта, отиваме към военновременен бюджет, който
Коментари Харесай

Каримански: Ако бъдем въвлечени в конфликта, отиваме към военновременен бюджет

Ако бъдем въвлечени в спора, отиваме към военновременен бюджет, който ще е напълно друг. Това сподели в студиото на „ Здравей, България” ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански. България би трябвало да е адаптивна от позиция на опциите и от позиция на това да има доста ясни стратегически проекти, които до извършва. Затова е належащо Народното събрание да има проследимост на процесите, добави той.



Според Каримански задачата на Запада е да притисне Русия да избира дали „ да спре кранчето” или да има финансови средства. SWIFT системата, в случай че блокира няколко банки и те нямат опция да се разплащат в Русия, следва една верижна реакция на банки, които ще бъдат задръстени с претенции за кеш, посочи той.

Председателят на бюджетната комисия изясни, че въпросът е, че не е ясно какъв брой са недекларираните запаси на Руската федерация. „ 630 милиарда са явните. Недекларираните има опция да бъдат проследени през страните, които биха подкрепили Русия”, добави той.

Компаниите за обработка на картови заплащания MasterCard и Visa блокираха достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи в следствие от глобите, наложени на Русия болести нашествието в Украйна.

Това значи, че всички тези банки, включени в тези две системи, не могат да се разплащат. Разбира се, картови схеми, които са отвън обсега на MasterCard и Visa, евентуално могат да действат все още, изясни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР