Ако бъде разработена ваксина за новия коронавирус, престъпниците вероятно ще

...
Ако бъде разработена ваксина за новия коронавирус, престъпниците вероятно ще
Коментари Харесай

Международната престъпност се е приспособила към коронавируса

Ако бъде създадена ваксина за новия ковид, нарушителите евентуално ще се опитат да се възползват от огромното търсене като залеят пазара с подправени медицински препарати, предизвести шефът на Интерпол Юрген Щок, представен от ДПА.

В изявление за организацията Щок предизвестява, че може да настъпи внезапно повишаване в противозаконната търговия с подправени медицински артикули в международен мащаб, щом на хоризонта се зададе ваксина или лекарство против новия ковид.

Той показва, че напоследък са се появили несертифицирани персонални защитни средства като медицински маски или подправени дезинфектанти за ръце и сподели, че това са признаци по какъв начин може да се развият нещата.

Престъпниците по света бързо са се приспособили към пандемията " като експлоатират новите страхове, безпокойства и потребности на хората, с цел да пренасочат незаконните си действия ", споделя Щок.

Той предизвестява, че нарушители ще се опитат да се възползват от пандемията, с цел да мамят хора от третата възраст, като се показват за нуждаещи се от пари техни родственици, и че нивата на киберпрестъпността също ще отбележат скок заради по-големия брой хора, които работят от вкъщи си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР