Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове,

...
Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове,
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: На път са промени за автомобилите

Ако автомобилът не дава отговор на минималните правила за отделени газове , не пунктът, а онлайн системата автоматизирано ще го стопира и няма да получи документ за механически обзор. Това е едно от предложенията в плана за Закон за пътните транспортни средства. Това не е положително решение, съобщи за „ Дарик “ ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков. Според него при надвишаване на екологичните правила, водачът би трябвало да получи опция в избран период да в профил нередностите, каквато е практиката във Франция.
 
Отпада задължението колите да се пререгистрират по местоживеен е при промяна притежателя, планува още планът за Закон за пътните транспортни средства. Това значи, че в случай че купим кола с бургаска регистрация, а живеем в Благоевград, да вземем за пример, няма да има потребност от нов регистрационен номер с разнообразни букви.

 
Новост са и пунктовете за идентификация на колите, където импортираните в България коли ще минават обзор. Досега това се правеше в КАТ, а бъдещите пунктове ще бъдат частни. Идеята е да има повече пунктове и по-малко опашки. КАТ обаче ще продължи да прави инспекции дали автомобилът не се търси от Интерпол, или в шенгенската система.
 
За първи път се вкарва и указател на автосервизите, който ще включва информация за осъществените поправки и вложените елементи . Тази информация от своя страна ще отива указател на „ Автомобилна администрация ” и в техническия паспорт на автомобила.
 
И още една оригиналност - в случай че автомобилът не дава отговор на минималните правила за отделени газове, не пунктът, а онлайн системата автоматизирано ще го стопира и няма да получи документ за механически обзор.-->

 
Според ръководителя на Българското обединяване на водачите Христо Радков обаче, че не е положително решение, а по-скоро би трябвало да заимстваме опит от Франция.
 
„ Там прегледът е до две години. Прегледът е 45 минути, доста обширен, доста неща гледат. Но в случай че инцидентно отидете с автомобил, който пуши като комин, няма спирачки, те отново ви дават период, в който вие да можете да се оправите. Той си знае, че има този проблем и знае, че има рационален период, за който би трябвало да оправи “, сподели Радков.
 
Новите оферти с плана за закон, които вестник „ 24 часа “ разгласява, плануват още притежателите на пунктовете за механически прегледи, на автошколи и психолаборатории да не могат по свое предпочитание да приключват активността си, когато е почнала процедура за лишаване на разрешителното им или за заличаването им. Така те няма да могат при такава процедура да отварят нови компании с ново позволение, с цел да продължат да работят.

 
А на изпитите – по-малко въпроси в листовките, само че пък интерактивни клипове, с които ще се ревизират реакциите на претендентите. Предвижда се и наложително да има образование на полигон и кормуване отвън обитаемо място.
 
Идеята за полигон, каквато я познаваме, е остаряла и неефективна , счита дългогодишният инструктор по кормуване и член на Българското обединяване на водачите Йонко Иванов.
 
„ И сега има образование на полигон, единствено че този полигон е една площадка. Първите шест извършения се дават на тази площадка - дали се споделя полигон, или площадка, няма значение. Ние приказваме за напълно друг полигон. А точно полигон, който да даде опция на претендентите и на хората, които имат удостоверение за ръководство да свикнат с държанието на автомобила, когато минава от суха към мокра настилка, от мокра към хлъзгава и от хлъзгава към заледена настилка. Това са европейските стандарти и е нормата за покриване на новите обстановки, поради които имаме толкоз починали по пътя “, уточни Иванов.

 
Други законодателни оферти са авансово избрани направления за изпити да се дават на кандидат-шофьора от онлайн система на случаен принцип, с цел да не знае изпитващият от кое място ще мине.
 
Режимът на образователните центрове към този момент няма да е позволителен, а регистрационен. Ще се вършат инспекции на място – както на самия образователен център, по този начин и на колите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР