Ако апокалипсисът настъпи, или пък хората на Земята станат прекалено

...
Ако апокалипсисът настъпи, или пък хората на Земята станат прекалено
Коментари Харесай

Зелена светлина: Лишеите ще спасят света

Ако апокалипсисът настъпи, или пък хората на Земята станат прекомерно доста или пък просто нещата на планетата се объркат и дефицитът на храна добие неконтролируеми размери... Спасение има.

Лишеите могат да се окаже най-хубавото решение за изхранването на бъдещите генерации. Изследванията и опитите към този момент са направени. И съгласно дизайнерката Юлия Шварц резултатите са обещаващи.

Загърбете предразсъдъците и затворете очи за външния тип на лишеите. Важни са питателните им качества. А те не са малко. Това ги разграничава и от мъха, който спрямо тях има оскъдна хранителна стойност.

Освен това лишеите порастват бързо и устоят на рискови метеорологични условия. Те виреят на огромна височина в планините и покрай морското ниво. Захващат се върху съвсем всевъзможни повърхности: скали, пънове, стени и даже образуват висящи тънки структури.

В целия свят се срещат към 20 000 типа лишеи и съгласно статистиката те заемат към 6 % от повърхността на Земята. Изследователи от Германския Аерокосмически Център са открили, че лишеите са задоволително издръжливи даже и за изискванията на Марс.

А какво може да се сготви от лишеи? Какво ли не! Уверява Юлия Шварц. Сред сполучливите ѝ предписания се подреждат горчица и енергийни блокчета. Но в създаденото от нея меню има самун от лишеи, сокове и бисквити.

А какъв е усетът на лишеите? Доста прелестен, твърди дизайнерката. Описва го като нежна примес, наподобяваща композиция от водорасли и гъби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР