Ако Александър Манолев беше споделил с мен за инцидента, щеше

...
Ако Александър Манолев беше споделил с мен за инцидента, щеше
Коментари Харесай

Борисов: Ако Александър Манолев беше казал за катастрофата, щеше да остане

Ако Александър Манолев беше споделил с мен за случая, щеше да остане. Публикациите за него излязоха постфактум. Това сподели пред публицисти в Залцбург министър председателят Бойко Борисов, до момента в който в София народните представители гласоподаваха персоналните промени в Министерски съвет.
„ Той (Александър Манолев (бел. ред.) някои неща не беше споделил с мен. Не желая още с назначението това да бъдат първите въпроси, които ти задават в малкия екран. Той ми изясни за злополуката, за случая с прокурорите, аз го извиках и го попитах - за какво не ми сподели. Щях да кажа - има такава и такава преживелица, почтен е, ще обясня. Ако беше споделил, щеше да остане. Щяхме да обясним”, разяснява Бойко Борисов.

Борисов обаче не прецизира за коя от двете произшествия приказва.

За едната научаваме от обява във в. " Струма ". Накратко - през октомври 2014 година джипът на бъдещия транспортен министър засича автомобил, ръководен от прокурора от Специализираната прокуратура Емил Галипонов. В колата са още прокурор Даниела Ангелова и арбитър Румяна Илиева. Следва спречкване сред Манолев и Галипонов, като първият го залива с минерална вода с класическата имитация: " На какъв се правиш? " Или най-малко това е фактологията, която полицията в Сандански е открила, откакто е сезирана от магистрата. Образуваното дело за дребно безчинство е импортирано в съда два месеца по-късно, тъй като полицията не може да открие Манолев, с цел да му връчи акта. На първа инстанция той е санкциониран с 250 лв., само че окръжният съд анулира наказването и го оневинява, като приема, че полицията е нарушила процедурата, защото е съставила акта в негово неявяване и не го е внесла в съда в период от 24 часа. Дългогодишен углавен арбитър от Благоевград дефинира решението на окръжния съд като " изолирано от практиката ".

Според регистъра на Софийския областен съд Александър Манолев е бил обвиняем за причиняване на злополука с породена телесна щета. Инцидентът е от май 2012 година, когато той прави неразрешен завой по столичния бул. " Васил Левски ". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна контузия и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски областен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и одобряват, че Манолев е почтен. В претекстовете на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на видеозаписа не се вижда джипът да е блъснал дамата, по нея няма други контузии с изключение на черепно-мозъчните, а протоколът от злополуката е формиран в нарушаване на закона, оповестява " Капитал ".

По случая има две висящи цивилен каузи от наследниците на умрялата жена - нейният брачен партньор и брат й. Те желаят обезщетение, само че не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от гибелта и за претърпени от нея вреди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР