Ако 3 дни, генерал Мутафчийски казва, че случаите намаляват и

...
Ако 3 дни, генерал Мутафчийски казва, че случаите намаляват и
Коментари Харесай

Борисов: Ако 3 дни случаите намаляват, рязко ще издърпаме мерките назад

Ако 3 дни, военачалник Мутафчийски споделя, че случаите понижават и платото е минало, внезапно ще издърпаме ограниченията обратно, с цел да минем към проект Б. Това, което и медицинският експертен съвет несъмнено поддържа е, че изолацията би трябвало да продължи. Абсолютно едно и също мнение имаме всички. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

" Изведнъж вчерашния ден се трансформира в огромен спор по кое време и какъв брой би трябвало да се имунизират с българската, най-хубава в света ваксина. Чух отзиви, които са в несъгласие със здравия разсъдък. Поканих и сътрудниците, с цел да обяснят, че тези ваксини се поставят на деца, че работят след 8 месеца, че е безусловно противопоказно са се поставят по време на зараза на възрастни хора ", изясни той за имунизациите БЦЖ.

" Жълтите вести не престават да бълват. Вчера се тествах за следващ път, тъй като четох, че желаеме да удължим изключителното състояние, тъй като съм бил болен и желая да се укривам. Трима депутати имаме за жалост с ковид и предложихме удължение на изключителното състояние, тъй като недай си Боже, в този момент откакто мине този интервал се окаже, че има още заболели депутати, законодателният орган няма да може да работи. Затова предложихме удължение на изключителното състояние " посочи министър председателят.

Темата проби: " Абсолютно едно и също мнение. PCR е най-надеждния тест. И когато се споделя липса на запас, нямайте поради пари. Колкото и да коства, ще го купим. Няма го физически в света. Няма към този миг потвърден благонадежден тест в света. А се заплащат милиони. Поради неналичието на задоволително благонадежден тест,  ние сме длъжни да изчакаме подобен. Засега PCR-ите правят работа. До 2-3 седмици има вид да основат тест, който да е задоволително благонадежден. След това те би трябвало да бъдат създадени и да дойдат на пазара, с цел да ги купим. Ние за какво сме поръчали 1 милион теста - тъй като знаем, че ще пристигна миг след платото, когато ще би трябвало да тестваме всеобщо. Недостигът на проби е във всички страни. Когато имаме, ще тестваме по 20-30 000 дневно ", добави Борисов.

" Следващите 2-3 седмици, тъй като чувствам едно изнерване в хората, все по-тежко ще става. Не единствено, че не можем да разхлабваме - все по-тежко ще става. Всяка мисъл в посока " дайте да пуснем младите напред ", това значи да кажем - тези ще умрат, другите ще живеят. Аз няма да си пусна моето дете. Когато приказваме и се основава тази дезинформация измежду обществото и всички страни, които го правеха незабавно се отхвърлиха да го вършат, когато започнаха да им умират хората и здравните им системи издъхнаха, а това са мощни здравни системи. Независимо, че е в съвета, въобще не съм склонен с това, което сега демобилизира хората (проф. Мангъров). Той приказва това, което желаят да чуят хората. Да поеме отговорност с купата си и с името с и да каже какъв брой ще умрат. " Аз съм професор, ще загинат 5000 души, дайте да ги хвърлим напред и да забележим ", ядоса се Борисов.

" Колкото и да не им се седи на хората у дома, колкото и да губи стопанската система тея 3 седмици и Съединени американски щати споделят, че са сериозни, и Европа споделят, че са сериозни, и нашите доктори го споделят ". 

По думите му още нямаме този пик в лечебните заведения и не връщаме хора. " И не инцидентно България се дава като образец от Синагпур до Англия като най-добре справилата се страна и това е с помощта на всички българи, които го усетиха това ", сподели Борисов.

" Възложил съм 2 милиона маски да се произведат и да се раздадат гратис ".

" Възлагаме на парламентарната група на ГЕРБ на внесат план за заледяване на депутатската заплата към равнищата декември 2019 година. Освен това депутатите от ГЕРБ обмислят да дарят половината от заплатите си. На идващото съвещание на Министерски съвет и ние ще предложим половината си заплати да дарим ", изясни министър-председателят.

" Пари ще намерим. Притеснява ме здравето. Като си оправим здравето, ще се възстановим ", сподели той.

" Работихме при извънреден режим на работа, в натоварен режим и успяхме да създадем артикул, който до дъно резервира духа и тялото си. Напълно сме задоволство от нашата работа и това, което създадохме беше признато в цялостната му целокупност. Дори един нокът от този докладне беше отсечен. То  е към 400 страници, 40 мегабайта ", изясни професор Коста Костов, началник на медицинският експертен съвет. 

Продуктът има 3 раздела: В 1-и раздел са прегледани рекомендации към извънболничната помощ, във втория раздел са прегледани рекомендации и логаритми, а в третия раздел има общи правила за държание и взимане на ограничения.

Основни точки на отчета: Медицинският експертен съвет се сплотява към мнението, че в приложените до момента ограничения, налагащи изолираност са наложителни. В течение на епидемията същите могат да бъдат преосмислени и при удобно развиване - олекотени.

Медицинският експертен съвет възприема, че диагнозата на COVID-19 се основава на PCR проби, а епидемологичното следене се реализира посредством всички останали налични в страната лабораторни способи - включително скринингови бързи.

Липсата на еднинно станивище в Европейски Съюз за надежността скрининговите проби лимитира използването им към този момент.

" МЕС е обединен, че е неотложно към подхванатите ограничения да бъдат добавени логаритми, касаещи диагностиката, държанието при другите лица ", сподели професорът.

Медицинският експертен съвет се сплоти към становищете, че вредите от пандемията ще бъдат по-малко, в случай че се основат действителни благоприятни условия за равнопоставено отнасяне на медиците, които спазвайки рекомендациите и стъпките за диагностика и лекуване, биха могли да бъдат  в безспорен синхрон с рекомендациите за обществена изолираност на популацията.

" Всички считаме, че сегашния отчет би бил потребен като основа на платформа за онлайн обмяна на опит и информация ", сподели още той.

" Излезе американска публикация, която има догадка, че страните, които са почнали ранна БЦЖ имунизация и най към този момент имат дълготрайни и постоянна имунизационна стратегия, те може би са протектирани от болестта - т.е. има по-малко смъртни случаи и заболели. България е точно такава страна. Тук имунизацията е стартирана през 1949 година. Ако тази догадка е вярна, всички родени след 1951 година са протектирани от туберколоза най-малкото. Ваксината провокира клетъчен имунитет по отношение на туберколозни бактерии и неспецифичен имунитет към някои ракови и вирусни болести, само че не е потвърдено. Не можем да разчитаме обаче на това. На първо място би трябвало да се съблюдават всички противоепидемични ограничения от щаба. Моето мнение, че не би трябвало да се прави всеобща имунизация сега. При слагане на БЦЖ, трябват 3 до 6 месеца за създаване на имунитет, в които организмът ще бъда уязвим към ковид ", съобщи Румен Кофинов, шеф на държавната компания Булбил, която създава имунизацията БЦЖ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР