Ако 28 март, която в първата възможна дата, не се

...
Ако 28 март, която в първата възможна дата, не се
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Радев съзнателно прави радикална услуга на ГЕРБ, ако не ревизира 28 март като дата на изборите

 " Ако 28 март, която в първата допустима дата, не се ревизира, президентът умишлено или скрито от самия себе си прави радикална услуга на ГЕРБ. ГЕРБ можеха да създадат избори и през декември, с цел да избегнат пневматичния чук на стопанската система, който ще ги премаже. Но на тях такова политическо мислене във времето не им е обещано, те мислят единствено, че о, смут, ще дойдат другите, които ще разделят 30-те милиарда евро. Колкото по-късно е датата, толкоз по-силно ще бъде влезнала в силата си икономическата рецесия в България ", споделя политическият анализатор Валентин Вацев в изявление за Епицентър.бг.

" ГЕРБ не може да бъде съпротива, тъй като там ще пламнат кавги и за шест месеца ГЕРБ ще отиде там, където е ОДС. Това са организации, които се вършат, с цел да бъдат на власт, а не с цел да устоят морално и политически бремето на опозиционността. ГЕРБ е същинският правоприемник на Българска комунистическа партия, само че не от 40-те, а от 80-те години, когато комунистическата партия беше станала инертно тяло от хора, които държаха единствено на властта и на собствеността и се обиждаха от всевъзможни опити да им се приказва за хрумвания. Аз от близко познавам тези хора, израснах с тях ", декларира Вацев.

" На идните парламентарни избори би трябвало да чакаме първо, огромни фалшификации. Обществената поддръжка за ГЕРБ пада непрестанно и напълно скоро ще доближи сериозно ниски точки заради невъзможността на тази власт да избави междинната българска класа. Коронавирусът коства освен разрушени човешки животи, само че и разрушени бизнеси.

Българската междинна класа сега умира. Има разлика сред това да знаеш, че бизнесът ти пращи и идващия стадий, когато към този момент знаеш, че нямаш бизнес – когато знаеш, че си бил предприемач, че си ходел нагоре – надолу с ускорено дишане и със самочувствието на човек обществено деен, а в този момент към този момент си никой.

Тези хора се множат в геометрична градация в България през днешния ден. Ковид рецесията унищожава и носителите на труда, и носителите на капитала. Средната класа сега се топи. Борисов ще се опита да се закрепи във властта след края на българската междинна класа. Искам да го видя по какъв начин ще стане това нещо, тъй като теорията не позволява такива хитрости. Средната класа поддържаше Борисов, не едрият капитал.

Едрият капитал и в този момент може да го поддържа, само че Борисов не зависи от благоразположението на стотина доста заможни български фамилии. Борисов зависи от благоразположението и доверието на елементарната българска междинна класа, която сега умира. В резултат той остава без обществен референт. Когато затихне коронавирус кризисът, ще стартира политическият кризис, тъй като тъкмо, когато ГЕРБ измислиха тактики за идващите десетилетия, тъкмо тогава излиза наяве, че нямат поддръжка. Тогава, несъмнено, ще бъде и тържеството на операциите на изборите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР