Акнето определено е един от най-досадните кожни проблеми. Използваме какви

...
Акнето определено е един от най-досадните кожни проблеми. Използваме какви
Коментари Харесай

Хранителната добавка, която се бори с акнето

Акнето несъмнено е един от най-досадните кожни проблеми. Използваме какви ли не козметични артикули за битка с него, само че постоянно се оказва, че би трябвало да действаме и на друго равнище.

Състоянието на кожата е директно обвързвано и с това на организма ни като цяло. Затова постоянно пъпките и други проблеми изискват освен външно, само че и вътрешно лекуване . На пазара можем да намерим разнообразни добавки, за които се твърди, че облекчават акнето, само че учени от Rasoul Akram Hospital в Иран потвърждават, че може би не се нуждаем от друго, с изключение на от добре познатите пробиотици .

Тяхното главно деяние е да балансират чревната флора, доставяйки потребни бактерии. Но, съгласно извършено изследване, тези добавки имат още едно деяние - да усилват защитните сили на кожата против появяването на пъпки .
 Снимка 480354

Акнето се свързва с повишен брой анаеробни бактерии, които нападат сензитивната кожна флора. А увеличението на положителните бактерии в червата посредством приема на пробиотици спомага за битката с инфекциозните патогени и за поддържането на микробиома , написа Cover Media.
 Помага ли в действителност кокосовото масло при акне
Помага ли в действителност кокосовото масло при акне

Плюсовете и минусите

Необходими са още проучвания за дълготрайния резултат на сходен вид терапия, само че учените са обнадеждени. Препоръчва се и потреблението на кремове с пробиотици, както и артикули, съдържащи глицерол или глицерин , които също работят позитивно на пъпките по лицето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР