Акнето е болестно състояние на кожата, проява на себорея, появяващо

...
Акнето е болестно състояние на кожата, проява на себорея, появяващо
Коментари Харесай

Как работят лепенките за пъпки и има ли смисъл от тях?


Акнето е болестно положение на кожата, демонстрация на себорея, появяващо се по време на пубертета (и по тази причина още наричано „ юношески пъпки “), при което се запушват отворите на мастните жлези и се образуват така наречен комедони (черни точки) и зачервени пъпки с гнойни върхове. Акнето се демонстрира най-вече по лицето, гърба и гърдите, оставя белези. Среща се по-често у момчетата. За облекчение на прекарването на заболяването е значима персоналната хигиена и постоянно разчистване на лицето с подобаващи препарати. При множеството хора акнето изчезва или най-малко се усъвършенства при постигане на възраст към 20 години.
- Лепенките за пъпки могат да работят върху незадълбочено акне, като пъпки с гной и черни точки, само че не са ефикасни при кистозно акне.
- Те са направени с хидроколоид, изсушаващ пъпките, и доста артикули, които имат спомагателни съставки за битка с акне.
- Най-добре е да се консултирате с кожен лекар за най-ефективния проект за лекуване на вашата кожа.
Лепенките за пъпки са един от най-актуалните артикули сега за този тип дефекти. Тези дребни стикери са направени да се залепят непосредствено върху пъпките, с цел да ги изсушат по-бързо.
Докато доста лепенки за пъпки са дребни полупрозрачни стикери, други са украсени със  звезди или бижута с цветни форми. Те са предопределени да се виждат, като фирмите споделят, че имат за цел да се борят със стигмата, обвързвана с акнето.
50 милиона души годишно се зарязават с акне, съгласно Американската академия по дерматология (AAD). Акнето не визира единствено хората, преминаващи през пубертета. До 15 % от хората над 40 години могат също да имат акне.
Целта на премахването на акне не е единствено за реализиране на светеща кожа. Акнето може да повлияе и на психологичното здраве. Например, едно изследване от 2016 година открива, че 45 % от хора с акне изпитват обществена уплаха, спрямо 18 % от хората без.
Лепенките за пъпки имат за цел да облекчат някои удари по самочувствието, които са породени от прекомерно огромния брой пъпки по лицето. 

Как работят лепенките за пъпки? Д-р Лаваня Кришнан, сертифициран кожен лекар, споделя пред уеб страницата Healthline , че е значимо хората да схванат за какъв тип акне лепенките за пъпки оказват помощ и за какъв тип - не.
Макар да е предопределен задребно, елементарно лекуващо се акне, известно още като незадълбочено акне, Кришнан вижда пациенти, които се пробват да ги употребяват за по-дълбоки, кистозни типове акне.
„ Те са ориентирани към лекуване на повърхностния тип акне, като пъпки с гной, черни точки и бели глави. Малко евентуално е тези пластири да обхванат до равнището, което ще бъде в положение да помогне на кистозно акне “, споделя Кришнан.
Лепенките за пъпки са направени от хидроколоид, влагопоглъщаща превръзка, която също постоянно се употребява за подкрепяне на лекуването на хронични рани. „ Хидроколоидните превръзки са предопределени да изсмукват течността до [сухите] пъпки на открито “, изяснява Кришнан.
Чрез адсорбиране на токсините, арестувани под кожата ви, като в същото време предпазвате пъпката от външни бактерии, слънчева светлина или друго - лепенките за пъпки могат да ускорят заздравяването.
„ Друго хубаво нещо за стикерите е, че те работят като прикриване и не ви разрешават да развиете акне “, показва Кришнан.  „ Имат и изгода при по дълготрайно излагане на слънце “, прибавя тя.
Лепенките, употребяващи единствено хидроколоидна технология, са известни като нелекарствени лепенки.
Други пластири имат добавени иглички за микроелектричество, само че съгласно Кришнан: „ Тези микроигли не са задоволително дълбоки, с цел да обхванат до равнището, от което някой се нуждае “, с цел да лекуват по-дълбокото акне.

„ Салициловата киселина и бензоил пероксидът постоянно са положителни съставки, които би трябвало да търсите. Те са подобаващи за лекуване на акне “, предлага Кришнан.
По-дълбокото акне, като огромни, мъчителни пъпки, хванати под кожата, евентуално ще изисква инжекции с кортизол или друго лекуване, което лепенките от пъпки просто не могат да доставят.
Дерматологът доктор Карън Кембъл избира нелекарствените версии на лепенките на пъпки.
Специалистите предлагат да слагате лепенките върху чисто и изсъхнало лице!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР