Акне – едно от най-често срещаните кожни заболявания. Много хора

...
Акне – едно от най-често срещаните кожни заболявания. Много хора
Коментари Харесай

Против акне използвайте бананова кора! Ще бъдете изумени!

Акне – едно от най-често срещаните кожни болести. Много хора страдат от него. Но има един доста елементарен и изцяло натурален метод да се отървете от акнето.

Просто ви би трябвало бананова кора.

Банановата кора има доста преимущества:

съдържа витамини А, В, С и Е;съдържа цинк, манган и желязо, които оказват помощ за попречване на инфекциите;помага за унищожаване на токсините от порите;има антисептичен резултат и по тази причина е подобаваща в битката с бактериите, които причиняват акне;богата е на антиоксиданти, които се борят с микробите, причиняващи акне;поддържа кожата хидратирана.

Ще ви представим няколко благоприятни условия за потребление на банановата кора за лекуване на акне.

Вариант 1: Бананова кора.

Първият вариант не изисква доста старания. Ще ви би трябвало 1 банан.

Нарежете банановата кора на части, след което натъркайте кожата си тях за 10 минути, измиете добре лицето си с вода. Оставете за 20 минути и по-късно изплакнете щедро с вода.

Повтаряйте тази процедура два или три пъти дневно.

Вариант 2: Бананова кора с овесени ядки.

Добавете банановата кора към блендера дружно с 3 супени лъжици захар и 1/2 чаша овесено брашно и разбъркайте добре. След това добре измийте лицето си и нанесете от сместа. Втрийте в кожата с нежни придвижвания (с изключение на очите).Оставете да работи към 10 минути.След това изплакнете с топла вода и нанесете хидратиращ крем (за предпочитане без съдържание на масла).

Този процес трябва да се повтаря всеки ден.

Вариант 3: Бананова кора с куркума.

Куркумата съдържа антибактериални субстанции и работи като дезинфектант. Тя спомага за намаляване на отока и алените петна и отстрани микробите, които предизвикват акне.

Сложете банановата кора в блендера.След това разбъркайте с куркума на прахуляк в съответствие 1:1. След това прибавете малко количество вода.Трябва да получите паста.Нанесете върху кожата с кръгови нежни придвижвания (с изключение на очите) за към 15 минути.След това изплакнете с топла вода, нанесете хидратиращ крем без наличие на масла и повтаряйте процеса всеки ден.

Вариант 4: Бананова кора с лимон.

Естествената киселина в лимоните може да помогне за ликвидиране на бактериите. В допълнение, тя помага на съществуващите белези по кожата да избледнеят.

Киселината, съдържаща се в лимона, може да аргументи мощно мъчително чувство на парене, така че бъдете деликатни!

Сложете банановата кора в блендер.Добавете лимонов сок в съответствие 1:1 и разбъркайте добре всичко.Нанесете пастата с памучен тампон върху лицето си.След това леко масажирайте и изчакайте 15 минути.Изплакнете с топла вода и повтаряйте процеса всеки ден.

Вижте още: Ето какво ще се случи, в случай че започнете да ядете джинджифил всеки ден!

Вариант 5: Бананова кора с мед.

Медът също има антибактериално деяние и работи като хидратиращ крем.

Смесете банановата кора и прибавете 1/2 супена лъжици мед, с цел да получите паста.С помощта на памучен тампон нанесете пастата върху лицето си с леки кръгови движения.Избягвайте областта към очите. Оставете да работи 15 минути, измийте лицето си с топла вода и намажете с крем без наличие на масла.Повтаряйте ежедневно и кожата ви скоро ще бъде свободна от досадното акне.

Споделете публикацията с приятелите и околните си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР