Акихито е първият японски император, който абдикира от Хризантемовия трон

...
Акихито е първият японски император, който абдикира от Хризантемовия трон
Коментари Харесай

4+1 | Неразбиваемата руска "Енигма", за живота на японския император Акихито и още

Акихито е първият японски император, който абдикира от Хризантемовия престол от съвсем два века

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Неразбиваемата съветска шифровъчна машина
Когато Студената война стартира, Съветският съюз се нуждае от шифровъчна машина, работеща на доста и да не може да бъде разрушена. Така се ражда машината за криптиране " Фялка ", която е можела да сътвори над 500 трлн. разнообразни кода. А през днешния ден даже " Фялка " бледнее пред криптиращите логаритми във вашия смарт телефон... Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 10 забавни обстоятелството за японския император Акихито
Акихито е първият японски император, който абдикира от Хризантемовия престол от съвсем два века. Докато съгласно модерната конституция на Япония императорът към този момент не е възвишен, Акихито си остава извънредно почитана фигура в японското общество и сполучливо съумя да трансформира ролята на японския император в публичен деятел. Научете повече за преди малко абдикиралия японски император тук.

Имиджовият проблем на китайските компании
Поради все по-строгите китайски закони за достъп до потребителски бази данни и дълбоките връзки на доста от най-големите софтуерни играчи, като Huawei с държавното управление светът гледа с увеличаващо се съмнение на всички китайски компании. Разрешените от регулаторите вложения на китайски компании в Съединени американски щати да вземем за пример са спаднали от 46 милиарда $ през 2016 година до под 5 милиарда $ през 2018 година Прочетете повече тук.

Пепел в пепелта и пръст в пръстта
Щатът Вашингтон публично одобри законопроект за " естествена органична редукция " на мъртвите човешки тела. С други думи, във Вашингтон компостирането на човешки тела става законно. Това е част от по-широките старания на щата да стане по-зелен, а последователи на концепцията сочат, че кремацията употребява до осем пъти повече сила от " органичното компостиране ", а разложението на класическите кофчези освобождава токсини в почвата. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ
За позитивните резултати от плацебото

Конвенционалната мъдрост гласи, че мястото на плацебото е в клиничните проби, не в докторския кабинет. Професорът Тед Каптчук от факултета по медицина в Харвард счита, че постоянно не е ясно за какво несъмнено лекуване е проработило - дали поради свойствата на самите хапчета или поради самия психически обред от вземането им. Според Каптчук има място за проучване на плацебо с действителни всекидневни пациенти. Доколко етично обаче е това? Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР