Акбар Ал Бейкър подава оставка като главен изпълнителен директор на

...
Акбар Ал Бейкър подава оставка като главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Дългогодишният изпълнителен директор на Qatar Airways Акбар Ал Бейкър подава оставка

Акбар Ал Бейкър подава оставка като основен изпълнителен шеф на Qatar Airways, отбелязвайки неочакван завършек на едно от най-дългите управнически интервали в света на авиацията.

Ал Бейкър, който управлява самолетната компания от 1997 година, ще напусне поста си на 5 ноември. Ходът беше непредвиден и Qatar Airways не показаха причина за напускането му. Авиокомпанията сподели, че той ще бъде сменен от Бадр Мохамед Ал Меер, основен действен шеф на летище Доха Хамад, което служи като база на самолетната компания.

Известен като един от най-откровените и авторитетни ръководители в промишлеността, Ал Бейкър е необятно приет за превръщането на Qatar Airways в една от най-хубавите самолетни компании в света. По време на 27-годишния си мандат той управлява агресивното разширение и вложения в летището в Доха, което в този момент е одобрен световен център. В момента Ал Бейкър е основен изпълнителен шеф на летището.

Ал Бейкър постоянно предизвикваше несъгласия с откровените си възгледи за бранша на самолетните компании. През юни той сподели пред CNN, че задачите за чисто нула на промишлеността са „ PR упражнение “ и предвижда, че те ще бъдат пропуснати.

През 2018 година Ал Бейкър се извини за правенето на сексистки мнения на среща на Международната асоциация за въздушен превоз.

На въпрос за неравенството сред половете в промишлеността, Ал Бейкър сподели, че „ несъмнено “, самолетните компании в Близкия изток би трябвало да бъдат ръководени от мъж, „ тъй като това е доста предизвикателна позиция “.

След като мненията провокираха звук, Ал Бейкър изрази разкайване в изказване, като сподели, че „ ще бъде мое наслаждение, в случай че мога да оказа помощ за създаването на жена претендент за идващия основен изпълнителен шеф на Qatar Airways “.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР