Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България. Основатели на

...
Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България. Основатели на
Коментари Харесай

Академия за визуално-дигитални изкуства отваря врати в България

Академия за визуално-дигитални изкуства отваря порти в България. Основатели на ARC academy са Антони Христов, аниматор за мегапроектите на Pixar и Disney, който се връща в България след 30 години в Холивуд, от които 18 години като артдиректор в Pixar, и Милин Джалалиев, който е с над 15-годишен опит в рекламата и брандинга. Двамата гостуваха в студиото на предаването „ Хоризонт до обед ".

ARC е знак на арка, на връзката сред студентите и бизнеса. Една от думите в абревиатурата в превод от британски на български език е „ отговорност " - времето на младежите се взима отговорно, тъй като то е едно от най-важните нещо за тях. Това е една просветителна платформа за бъдещи основатели, за насърчаване на изобретателния капацитет в областта на digital arts fundamentals, game, branding, film и space design.

Академията започва през есента в София Тех Парк. Основните стратегии са в партньорство с водещи компании. За първата година са планувани две стратегии, упълномощени - реклама и бранд мениджмънт. В края на образованието студентите ще получат магистърска тапия. През идната година ще се подчертава върху гейм програмата, филм и тримерен дизайн. След приключването им студентите ще получат документ, ще имат портфолио, мрежа от контакти и по-голяма убеденост в съответните области.

Мисията на Антони Христов и Милин Джалалиев е да основат среда, в която младежите да се развият в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР