Академик загуби с 69:83 от отбора на Левски в много

...
Академик загуби с 69:83 от отбора на Левски в много
Коментари Харесай

Академик губи от Левски 69:63

Академик загуби с 69:83 от тима на Левски в доста нервозен мач от 9-ия кръг в НБЛ. Това беше първо домакинство за пловдивчани от над месец.

Академик съумя да завоюва първата четвърт с 20:14. Във втората четвърт мачът приключи при 22:22, а на полувремето резултатът беше 42:36 за пловдивчани.
Левски завоюва третата четвърт с 27:13. В последната четвърт Левски се наложи с 20:14. Крайният резултат беше 83:69 за Левски.

Най-резултатен за Академик стана Омар Крайем с 27 точки, а 9 точки добави Томислав Минков, с 8 точки се регистрира Александър Милов.

За Левски най-резултатен стана Алан Арнес 20 точки.

На 10 декември Академик гостува на Балкан.

Отзивите след Академик – Левски

Йордан Янков – треньор на Академик

Две неща не стигнаха от чисто баскетболна точка. Страничните неща не желая да ги разясня, тъй като тези циркове, които стават са смешни. Баскетболно с 20 битки по-малко и с пет вкарани тройки в действителност би било доста мъчно изключително с тези високи играчи, с които разполагат Левски. Тайлър Криймър се показа обичайно като се има поради, че пет седмици не е имал формален мач. Има още много неща върху, които би трябвало да работи. Смятам, че ще играе доста по-добре. Чисто от тактическа позиция има още много неща, които би трябвало да вършим и когато ги знае съм сигурен, че ще му бъде доста по-лесно да взима по-бързи решения на терена. Тони Гуджино сигурно няма да играе против Балкан Ботевград уповавам се да се завърне идната седмица. Ники Николов ще се завърне след нова година. Очакваме Джейлън Минет да пристигна през днешния ден и него да го вкараме в тима. Мисля, че ще може да играе против Балкан. Лицето, което желая да виждам от тима няма да е преди нова година сигурно. Надявам се да вземем някоя победа, с цел да имаме по-голямо самочувствие и това да ни даде кураж. Нямам забележки и за следващ мач играят повече от 30 минути някои от главните играчи и това е в действителност много мъчно. Смятам, че тимът би трябвало да стартира да побеждава, тъй като играем добре. Страхотна работа на Александър Груев, който със ужасно доста начинания и срещи съумява да вкара тези хора в залата, за което му благодарим.

Омар Крайем – състезател на Академик

Започнахме добре дуела. Искахме да спечелим и скърбя, че не го направихме. Радвам се, че съумях да играят повече време, тъй като беше значимо да си върна ритъма. Нашият треньор ни приготви прелестно за дуела. Бяхме подготвени да този мач и организирахме цяла седмица доста положителни тренировки, само че Левски съумяха да се съберат и да създадат доста добра трета четвърт и направляваха второто полувреме. Стартирахме доста неприятно сезона, само че имаше и доста други фактори като непрекъснатите травми в тима. Мисля, че се подобряваме и израстваме. В тази лига би трябвало да си съсредоточен през всичките 40 минути. Всеки може да победи всеки. Трябва да покажем по-добри игри и съм оптимист, че това ще стане и ще стартираме да побеждаваме.

Димитър Ангелов – треньор на Левски

След тази твърда игра на тима на Пловдив, в който ние сме изпълнили 11 фаула мога да поздравя моя тим за мъжката игра и че съумяха да устоят на този метод на игра на домакините. Не мисля, че мачът беше неприятен, само че критерият не беше идентичен в двете направления. Малко съм обиден и в някакъв миг извинявам и тима на Пловдив, само че не може да се допусне подобен метод на свирене. Тежко ние с множеството мачове и се пробвам да давам повече време на младите играчи, само че през днешния ден мачът не ни потегли по този начин, както ние бяхме възнамерявали. Отборът на Пловдив игра пределно стимулирано и ги приветствам стараха се момчетата. Не успяхме да отворим по-голяма разлика, с цел да мога да разгадавам на нашите млади момчета. Имаме мачове доста за Балканска лига и там ще дам повече време на младите играчи да играят.

Златин Георгиев – състезател на Левски

Много сложен мач тук постоянно се играе доста мъчно. Мисля, че първото полувреме бяхме много сковани едва играехме в отбрана. Второто полувреме успяхме да ги лимитираме сносно и справедливо победиха. Колкото повече мачове, толкоз повече се сработваме, само че е и много изморително, тъй като имаме по три мача на седмица и е много изморително. Имаме много млад тим, само че не могат да вземат участие всички млади баскетболисти, тъй като не са подготвени, само че мисля, че ще ни оказват помощ в разгара на сезона. Мисля, че сме доста порядъчен тим – опитни играчи, положителни чужденци, положителни треньори и младите се развиват добре. Имаме положително развиване в Левски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР