Академик Пловдив победи Шумен в петия кръг от НБЛ, а

...
Академик Пловдив победи Шумен в петия кръг от НБЛ, а
Коментари Харесай

Йордан Янков: По-добре грозна победа, отколкото красива загуба

Академик Пловдив победи Шумен в петия кръг от НБЛ, а ето по какъв начин треньорът на домакините Йордан Янков разяснява първия триумф за сезона на своя отбор.

„ По-добре грозна победа, в сравнение с красива загуба, тъй като в действителност се намираме в доста сложен миг след четири следващи провали в първите четири мача. Имаме много проблеми с тежката серия от гостувания и многото травми в нашия тим. Затова беше извънредно значимо за нас през днешния ден да спечелим първото си домакинство за този сезон. Единственото хубаво нещо в тази победа беше, че лимитирахме Шумен до единствено 66 точки, до момента в който ние успяхме да осъществяваме 91. 
 Академик Пловдив се оправи с Шумен и записа първи триумф от началото на сезона Академик Пловдив се оправи с Шумен и записа първи триумф от началото на сезона
Благодаря на всички хора, които пристигнаха през днешния ден в залата, с цел да ни поддържат. Ние всички като тим би трябвало да им обещаем, че в идващия мач ще покажем едно тотално друго лице от позиция на желанието за игра. Трябва да бъдем доста по-агресивни, да си приказваме доста повече и да забавляваме хората в залата с прекрасен баскетбол. Това, което показахме през днешния ден, е изцяло незадоволително, с цел да притеглим повече хора в залата. “, съобщи Янков. 

Старши треньорът на Академик обърна внимание и на многото нарушавания в срещата. 

„ Не желая да разясня съдийството. В днешния мач напуснаха четирима играчи на Шумен, а в предишния ни дуел против Черно море от нашия отбор имахме трима с по пет персонални нарушавания. Естествено, постоянно може да се търси опрощение в съдиите и да се приказва за неприятни отсъждания, само че признавам, че даже след загубата във Варна се пробвах да потърся аргументите в себе си и в играта на тима “, добави наставникът на „ студентите “. 

„ Мачът беше доста сложен психически за нас. Отборът ни не е бил в по-тежко положение в последните три години. Сигурен съм, че играчите бяха под огромно напрежение, Васил Бачев се оказа същински водач на отбора и го поведе в сложните моменти с сила и нападателна игра. Надявам се по-бързо новите попълнения и младите баскетболисти да се въодушевяват от него “, приключи Йордан Янков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР