- Академик Миланов, ако един човек работи много, непрекъснато е

...
- Академик Миланов, ако един човек работи много, непрекъснато е
Коментари Харесай

Най-много депресии при малкия бизнес

- Академик Миланов, в случай че един човек работи доста, непрестанно е в стрес, преследва сложни, от време на време непостижими задания, по-податлив ли към душевен болести?  

- Прекаленото натоварване без съответна отмора, изключително когато се работи с доста хора, води до стрес. Стресът самичък за себе си не е отрицателно събитие, в случай че не премине избрани граници и води до дистрес. Тези граници са доста самостоятелни. Хроничният стрес или дистрес в последно време в пресата се назовава “синдром на изпепеляване ”. Развиват се депресии и под паника разстройства, които извънредно доста утежняват качеството на живот на хората.

- В момента душевен здрава ли е българската нация?

-Не може да се дефинира психологичното здраве на една нация като цяло. Тя е общ брой от човеци, всеки със своите самостоятелни предразположения към разнообразни болести. Трябва да отбележа, че с същинските психологични заболявания се занимават психиатрите, а аз като невролог имам взор върху депресивните и под паника разстройства, тъй като тези хора се опасяват да посещават психиатър и избират да бъдат лекувани от невролог.

- Имате ли пояснения за експанзията, която става прекомерно всеобща?

- Агресията се дължи на доста фактори, само че считам че тя е обвързвана най-вече с неприятно финансово положение, липса на вероятности и възприятието за безотговорност.

- Сред вашите пациенти има ли професионална група, която е най-многобройна.

- Хората от дребния и междинен бизнес са подложени на огромен стрес, обвързван с тяхното финансово оцеляване. Мисля че те са най-многобройната група пациенти с депресии и под паника разстройства. В тази застрашена група би трябвало да включим и висши чиновници в бизнеса или държавната администрация и лекарите.

- Напоследък се стартира една теза, че високо ефикасните водачи стават преди 5 часа сутринта, работят по над 14 часа всеки ден и реализират страхотни резултати. Разумен ли е този метод на живот, какви опасности крие?

- Високо ефикасни водачи са хората издръжливи на стрес. Дългият и претрупан работен ден без съответна отмора и занимания не е подобаващ за никого и в края на краищата води до привършване и “синдром на изпепеляване ”.

- Как да живеем, с цел да сме със здрава душeвност, само че и да сме сполучливи.

- Като редуваме работа с съответна отмора, сън и занимания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР