Академик Бултекс грабна блестяща победа срещу гостуващия Балкан с 80:70

...
Академик Бултекс грабна блестяща победа срещу гостуващия Балкан с 80:70
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 с блестяща победа над Балкан

Академик Бултекс сграбчи блестяща победа против гостуващия Балкан с 80:70 /26:15, 21:19, 10:20, 23:16/ точки и сподели, че занапред влиза в играта за призовите места в шампионата на НБЛ. Отлично се включиха новите попълнения Митко Димитров и Никола Маравич, които внесоха нужната убеденост в подкошието и бяха най-резултатни за спечелилите.

Мачът стартира равностойно, само че домакините дръпнаха с проведена отбрана и 5 от 8 на тройката, спечелвайки първата четвърт с 26:15. Отборът на Асен Николов продължи да управлява мача, макар че 2 минути преди почивката гостите стопиха пасива си единствено на 6 точки. Пловдивският отбор продължи да играе устойчиво в защита, направи и няколко положителни бързи офанзиви и даже усили преднината си с 2 точки. През втората четвърт Академик Бултекс 99 вкара още две тройки – в самото начало на Шакир Смит и в края със сирената – на Митко Димитров.

След почивката гостите коригираха дейностите си в нахлуване и отбрана, коригираха мерника в далечната пукотевица и се върнаха в мача. Те ограничиха свободните шутове на домакините, които не съумяха се разпишат от тройката в третата четвърт, а в самия и край ускориха интригата, стопявайки пасива единствено на 3 точки. 7 минути преди края на мача Балкан изравни 59:59. С тройка на Шакир Смит и следващи отлични изяви на Митко Димитров домакините още веднъж дръпнаха с 9 точки 2 минути преди края и това се оказа решаващо. В края в игра още веднъж влезе 14-годишния гений на пловдивския отбор Симеон Димитров.

Димитров направи огромен мач с 25 точки и 7 битки /коефициент 29/, Маравич добави 18 токи и 8 битки, Мартин Дурчев се регистрира с 12 точки. Венци Петков бе най-полезен за гостите с 19 точки, Иванов добави 13, Брукс – 11.

„ Беше оспорван мач. Изиграхме доста положително първо полувреме, само че в третата четвърт прибързвахме с решенията и позволихме Балкан да изравни. В последната част се поправихме и спечелихме справедливо с добра отбрана в края. Димитров и Маравич се включиха чудесно. За Митко не съм си мечтал да го имаме при нас на този стадий, Маравич го желаеме от два сезона и преди също сме му отправяли предложения. С тези нови попълнения персонално моите цели стават по-големи – желая да сме в четворката на всички шампионати, в които участваме. Със Седрик Боуен се разделяме. След мача с Рилски състезател желаех да остане, само че нямаме финансова опция да платим такса за пети чужденец, както и да покрием заплатата му. Обединението на Лукойл с Левски? Твърде дребен съм, с цел да разясня решенията на Валентин Златев. Щом го е решил – значи е правилно”, разяснява старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

„ Щастлив съм от успеха против сложен противник. Чувствам се чудесно още веднъж тук, уповавам се в този момент да остана по-дълго време. Не съм очаквал да направя подобен още един дебют, защото не съм в най-хубавата си форма. От много време нямах толкоз игрови минути и на моменти имаше отмалялост, която се надявам в бъдеще да изчезне. Трудно ми е да направя съпоставяне с тима от предишния сезон, тъй като единствено от 2 дни съм тук, само че и в двата случая стартирам с победи и се усещам страхотно”, показа пристигналият от Левски Митко Димитров.

„ Мачът беше значим за нас, благополучен съм, че спечелихме. Тази победа се дължи на доста труд. Ще запомня този дебют при мъжете пред родна аудитория – възприятието е ужасно. Момчетата ме одобриха чудесно – доста са готини. Сякаш постоянно съм бил част от този отбор”, добави Симеон Димитров.

„ Честитя успеха на Академик Бултекс 99. Не може единствено с 6 асистенции за цялостен мач да го спечелим. Също по този начин направихме доста неточности в отбрана. В края няколко пъти изпускахме Митко Димитров самичък под коша. Смятам, че освен той и Маравич направиха разликата – въпреки всичко на игрището са петима. Пък и ние не бяхме на равнище днес”, съобщи старши треньорът на Балкан Небойша Видич.

„ Академик Бултекс 99 е мощен тим и го сподели, изключително с двамата си нови играчи. Играе бърз баскетбол с доста тройки и мъчно може да се опази. Преди почивката не си подавахме топката. След това оправихме играта си, само че към този момент бяхме изпуснали мача. Куцахме в организацията и в отбрана. Борим се край и първо място в шампионата”, пък сподели Александър Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР