Академик Бултекс 99 записа драматична загуба в първия си мач

...
Академик Бултекс 99 записа драматична загуба в първия си мач
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 загуби след продължение в Албания

Академик Бултекс 99 записа трагична загуба в първия си мач от Балканската лига като посетител на албанския Теута. В мач с доста обрати и продължение пловдивският баскетболен отбор отстъпи с 89:86 /18:22, 19:16, 21:15, 17:22, 14:11/. Отборът на Дарко Костич стопи пасив от 12 точки в последната четвърт, поведе с 4 и бе на прага на успеха, само че домакините изравниха с панер със сирената, след което завоюваха в продължението.

Срещата стартира чудесно и Академик взе задатък от 9:2 първоначално. Постепенно домакините стопиха пасива си и първата четвърт приключи с 4 точки задатък за пловдивския отбор. През втората гонитбата в резултата продължи, а 4 минути преди почивката Теута съумя да изравни, след което и да поведе с точка. Двата тима обаче се отдръпнаха на полувремето с точка задатък на Академик Бултекс 99.

След почивката гостите заиграха по-точно в отбрана и съумяха да се откъснат със серия от 7:0, само че по-късно позволиха поврат и домакините взеха задатък от 5 точки преди последната решителна четвърт. В тези минути тимът на Дарко Костич мъчно удържаше офанзивите на американците Коупс и Уилсън.

В заключителната част домакините взеха цялостен надзор върху мача, до момента в който стрелбата на баскетболистите на Академик Бултекс 99 зацикли още повече. В средата на четвъртината задатъкът на Теута стигна 12 точки. Тогава се разигра Олсемека, а с тройка на Виткович студентите поведоха с 4 точки минута преди края. Междувременно домакините пропуснаха 8 от 8-те наказателни удара, които извършиха в заключителните секунди, само че въпреки всичко се добраха до продължение след панер със сирената на Шестани. В допълнителото време Теута дръпна със серия от 6:0, само че Виткович вкара още две тройки и гостите още веднъж се върнаха в мача. Те даже поведоха, само че в края не устояха и по този начин Теута се поздрави с крайния триумф.

Дайшон Найт записа дабъл-дабъл от 31 точки и 10 битки, Виткович добави 15 точки /4 тройки/ и 8 асистенции, Васил Бачев зписа 14 точки. За домакините Коупс бе над всички с 30 точки и 13 битки за дабъл-дабъл, Уилсън добави 26 точки и 9 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР