Академик Бултекс 99 остана само на кош от класиране за

...
Академик Бултекс 99 остана само на кош от класиране за
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 не успя да отиде на финала

Академик Бултекс 99 остана единствено на панер от класиране за финала на шампионата за Купата на България. В същинска драма в Комплекс СИ²ЛА момчетата на Асен Николов изгубиха от гостуващия Рилски състезател със 70:83 и след успеха си с 12 точки разлика в първата среща в Самоков, отпадат от битката. Реферите искрено ощетиха пловдивчани с двойния критерий, който демонстрираха в противоречивите обстановки и някои несъответстващи отсъждания. 

Гостите нямаше какво да губят и заиграха разкрепостено през цялото време.  С нападателна игра в отбрана те последователно трупаха задатък, който на почивката стигна до 14 точки. За първата част домакините вкараха 7 тройки против единствено 2 на противника, само че взеха единствено 11 против 21 битки в подкошието.

В третата четвърт Академик Бултекс 99 на собствен ред заигра нападателно в отбрана методично стартира да топи пасива си. Той падна на половина след тройки на Бачев и две следващи на Юмипиг.

Отличната игра на Академик Бултекс 99 в отбрана продължи и в последната четвърт. Митко Димитров и Маравич затвориха подстъпите в подкошието и се отличиха със зрелищни чадъри, а тройка на Бачев сведе пасива до 4 точки 4 минути преди края. С две следващи тройки на Джетър и Раванел обаче гостите още веднъж дръпнаха с 9 точки. След това те върнаха разликата на заветните 13 точки и съумяха да удържат последната офанзива на домакините.

Никола Маравич бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 15 точки, Дурчев добави 14 точки, Юмипиг се регистрира с 13. Раванел направи дабъл-дабъл за Рилски състезател с 21 точки и 10 битки, Дерек Райт се отличи с 15 точки, Бозов вкара 14
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР