Академичното ръководство на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ ще връчи

...
Академичното ръководство на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ ще връчи
Коментари Харесай

Випуск`2021 на ВСУ „Черноризец Храбър“ завършва с 19 пълни отличници

Академичното управление на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ ще връчи дипломите за висше обучение на абитуриентите от Випуск`2021 на тържествени церемонии, които ще се проведат на 17 юни 2022 година в Източния парк на университета във Варна и ден по-късно във Филиала на ВСУ „ Черноризец Храбър “ в Смолян.

Близо 530 студенти се дипломират в образователно-квалификационните степени „ Бакалавър “ и „ Магистър “. Те се образоваха в другите специалности на Архитектурния факултет, Юридическия факултет, факултет „ Международна стопанска система и администрация “ и Филиал – Смолян. Пълните отличници на випуска са 19.

С триумф 5,92 се дипломира Пресиана Попниколова – отличник на компетентност „ Право “, която ще сервира одобрение от името на абитуриентите по време на церемонията. Пресиана е лауреат на стипендиантската стратегия на университета “Ще изучавам и ще съумея в България ”. Тя е притежател на Годишна поименна премия на кмета на Община Варна, повторен притежател на Европейска стипендия за студентски научни достижения, победител в голям брой състезания и научни сесии.

Гости на тържествената промоция ще са Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Даниел Парушев – ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България, кметове на общини, представители на държавната, общинската и районната администрации, университети и научни институти, шефове на междинни учебни заведения и професионални гимназии, ръководители и членове на браншови настоятелства към професионалните посоки, представители на бизнеса, родители на абитуриентите.

Тази година Студентският съвет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ отбелязва 25 години от учредяването си. По този мотив Варненският свободен университет ще посрещне студентските препоръки на университетите от цялата страна на 17 и 18 юни 2022 година

Историята, задачата, задачите и публичните достижения на студентите на ВСУ „ Черноризец Храбър “ ще бъдат показани пред Общото заседание на студентските препоръки в наличието на Академичното управление на университета, доцент доктор инж. Лиляна Вълчева - ръководител на Националния браншов профсъюз “Висше обучение и просвета ” на КНСБ, представители на общинската администрация и сътрудници от бизнеса на 17 юни 2022 година от 17,00 ч. в Аула Максима на университета. На идващия ден ще се организира Общо заседание на Националното посланичество на студентските препоръки.

Празничният ден е богат на събития във ВСУ „ Черноризец Храбър “. В 10,00 ч. стартира интернационалната онлайн конференция на тематика „ Програмите за климата и международната стопанска система “. Научният конгрес е проведен от катедра „ Икономика “ на факултет „ Международна стопанска система и администрация “. Представените отчети и полемиката към тях дават опция за изява на млади учени, студенти и докторанти, чиито научни ползи търсят решения на световните климатични проблеми и създават подходи за стабилно икономическо развиване. В конференцията вземат участие докторанти от Германия, Полша, Казахстан и Ливан, а наред със студентите и докторантите на ВСУ „ Черноризец Храбър “ отчети ще показват и млади учени от разнообразни български университети.

В 13,30 ч. същия ден ще се организира годишното фешън ревю на студентите от компетентност „ Моден дизайн “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР