Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски поиска повече

...
Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски поиска повече
Коментари Харесай

Академичният съвет на СУ обсъди казуса с болница „Лозенец“



Академичният съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " изиска повече изясненост за процедурата по преобразяване на болница " Лозенец " в национална педиатрия. Болницата е образователна база на Факултета по медицина към университета, а преди няколко дни студентите показаха терзание, че трансформацията може да докара до лишаване на акредитацията на факултета. Ректорът проф. Анастас Герджиков заяви детайлности за другите точки в мнението на университета:

“Медицинският факултет е директно обвързван със своята учебно-клинична база болница " Лозенец ". Няма по какъв начин тази база да се замести с други бази, без това да провокира извънредно разтърсване на факултета. Софийският университет предлага в Закона за лечебните заведения да се допусне опцията лечебни заведения да бъдат излъчени за ръководства и на висши учебни заведения. И най-после - академичната общественост ще бъде в протестна подготвеност, до момента в който тези претенции бъдат изпълнени ”.

Становището на Софийския университет ще бъде показано на здравната комисия на Народното събрание преди утрешното ѝ съвещание, на което ще бъде разискван въпросът с Медицинския факултет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР