Академичната синдикална организация в Националния институт по метеорология и хидрология

...
Академичната синдикална организация в Националния институт по метеорология и хидрология
Коментари Харесай

Синоптиците категорични – искат шефът им да бъде върнат на работа

Академичната синдикална организация в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи в своя декларация, че решението на Управителния съвет на Българска академия на науките за предварително преустановяване на мандата на Директора на института Христомир Брънзов е углавен акт, с който се потъпква позицията и мнението на всички служащи и чиновници в института.

Директорът бе освободен в четвъртък с претекста, че с държанието му и това на чиновниците се вреди на имиджа на Българска академия на науките.

" За следващ път заявяваме, че мястото на Национален институт по метеорология и хидрология не е в структурата на Българска академия на науките ", написа в декларацията, представена от Агенция Фокус.
В декларацията се показва още, че със своеволието на Управителния съвет на Академията очевидно се нарушават всички договорености и съглашения, реализирани на срещата в сряда, извършена след следващите протестни дейности на чиновниците на института. Тогава бе решено институтът да премине към Министерството на образованието, което обаче е допустимо със идващия бюджет.

Според чиновниците освобождението на шефа за следващ път слага под въпрос адекватността на досегашния модел на ръководство на Българска академия на науките, което затвърждава общата позиция на чиновниците в Национален институт по метеорология и хидрология, че мястото ѝ е отвън рамките на Българска академия на науките.

В декларацията се упорства на идното съвещание на 10 септември на Общото заседание на Българска академия на науките, в чиито пълномощия е контролът върху Управителния съвет и неговата активност, да се анулира взетото решение за освобождение от служба на шефа.

По-рано шефът на института и синоптици оповестиха, че работата е блокирана, тъй като няма кой да подписва документи.

От Национален институт по метеорология и хидрология приканват до анулация на решението за освобождение на шефа да се назначи изпълняващ длъжността, с цел да се възвърне естествената работа. В декларацията се показва, че в случай че не се обезпечи естествената работа, чиновниците още веднъж ще излязат на митинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР