Акад. Юлиан Ревалски е избран за председател на Българската академия

...
Акад. Юлиан Ревалски е избран за председател на Българската академия
Коментари Харесай

БАН с нов стар председател

Акад. Юлиан Ревалски е определен за ръководител на Българската академия на науките за интервала 2021-2024 година, оповестяват от Българска академия на науките.

Заседанието на Общото заседание на Българска академия на науките за избор на ръководител се организира онлайн на 30 ноември. Съгласно противоепидемичните ограничения в страната тайното гласоподаване се организира по авансово конкретизиран график.

Акад. Ревалски е определен за ръководител на Българска академия на науките с 68 гласа от 86 дали своят вот членове на Общото заседание на Българска академия на науките. Подадени са 9 бели бюлетини, 2 гласа са невалидни, а 7 души са дали своят вот с " не ".

Акад. Юлиан Ревалски беше единствен претендент за поста. В Програмата си за ръководство на Българската академия на науките (2021-2024 г.) той подчертава върху устойчивото развиване на човешкия теоретичен капацитет в Академията, дейното присъединяване на учените от Българска академия на науките в иновационни разработки, още по-широко присъединяване на Българска академия на науките в просветителния развой на всички равнища и затвърждаване не Академията като главния експертен център на страната.

Акад. Юлиан Ревалски е ръководител на Българската академия на науките от 2016 година, а в интервала 2013-2016 е шеф на Института по математика и информатика на Българска академия на науките. Областите му на теоретичен интерес са свързани с проучване на интервенциите - оптимизация, вариационен разбор, доктрина на игрите; функционален разбор - геометрия на банахови пространства и монотонни оператори и в областта на общата топология - топологични способи в оптимизацията и многозначни изображения. Има 60 научни изявления, представени над 600 пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР