Акад. Николай Денков и Мария Габриел обявиха вече официалния списък

...
Акад. Николай Денков и Мария Габриел обявиха вече официалния списък
Коментари Харесай

Мария Габриел: Подходих с разум, а не с емоция

Акад. Николай Денков и Мария Габриел оповестиха към този момент формалния лист на лицата, които ще са министри в кабинета " Денков- Габриел ". " Подходих в тези диалози с разсъдък, а не с страст. И има резултат. Освен състав на държавно управление, имаме и болшинство за конституционна промяна ”, разяснява Габриел, представена от Нова телевизия.
Тя благодари на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за търпението и разговора. „ Сложиха ползите на жителите над партийните и ясно обявиха евроатлантическата ориентировка на страната ", добави Габриел.

„ Всеки българин желае да живее в страна, чиито институции са постоянни. Освен законите и нормите, това зависи от хората, които работят в институциите. Те би трябвало да са експерти. Ние заставаме зад всеки един чиновник в администрацията, който дава отговор на критериите и с работата си е потвърдил, че пази ползите на жителите и страната ”, сподели Мария Габриел.

„ Нашата стратегия планува да работим интензивно по приемане на закони от Народно събрание за транспарантна и виновна администрация, обезпечаване на непрестанен мониторинг и противоположна връзка с жителите, качествени обезпечени услуги за жителите. Всички държавни чиновници които извършват отговорностите си политически неутрално и са съгласувани със законите на страната, могат да бъдат спокойни за своята реализация. Нашите дейности ще бъдат водени от законите правовата страна ”, акцентира още Мария Габриел.

" Новината от през вчерашния ден е, че имаме състав на кабинет. Новината от през днешния ден е, че организирахме диалози за това по какъв начин би трябвало да осигурим болшинство за конституционната промяна. Днес разговаряхме за това ”, съобщи и акад. Денков.

Той посочи какво са обсъждали през днешния ден с Движение за права и свободи.

„ Говорихме по какъв начин би трябвало да се правят съответните промени в Конституцията, по какъв начин да се подходи към промяната на регулаторите, тъй че да не се усеща някой изключен от процесите, като това ще се случва ясно и транспарантно. Примерно за регулаторите ще се разискват претендентите, само че те ще са показани в Народно събрание. От този вид бяха полемиките, за механизми, а не за скрити сделки ”, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР