Акад. Михаил Пирадов е един от водещите световни невролози, академик

...
Акад. Михаил Пирадов е един от водещите световни невролози, академик
Коментари Харесай

Акад. Пирадов посочи какво ще се случи, когато победим рака и алцхаймера

Акад. Михаил Пирадов е един от водещите международни невролози, учен от Руската академия на науките (РАН). Той изяснява по какъв начин се отразява продължителността на живота за заболяванията на актуалното човечество, какви триумфи реализират учените и какво ни чака в бъдеще. Предлагаме ви най-интересните моменти от изявление с акад. Пирадов.

- Акад. Пирадов, продължителността на живота нараства в множеството страни от нашия свят. Как се отразява това на разпространяването на другите заболявания?

- Всеки орден си има две страни. Да, продължителността на живота пораства, в това число като се усилва точно интензивният интервал от живота на индивида. И нашата задача е да го удължим колкото може повече. В същото време, нарастват броят и разпространяването на онкологичните и невродегенеративните болести.

Това е директно обвързвано с повишението на продължителността на живота. В половината от случаите става дума за патология на сърдечните и мозъчните съдове. Колкото повече остарява човек, толкоз повече се износват неговите кръвоносни съдове.

Цялото изявление, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР