Акад. Дамян Дамянов печели приза Лекар на годината. Това обяви

...
Акад. Дамян Дамянов печели приза Лекар на годината. Това обяви
Коментари Харесай

Акад. Дамян Дамянов бе избран за лекар на годината

Акад. Дамян Дамянов печели наградата " Лекар на годината ". Това разгласи ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

„ Тази вечер акад. Дамянов ще бъде награден със златния знак на БЛС. Този знак се създава в монетния двор”, съобщи доктор Маджаров, представен от БГНЕС.

Носителят на тазгодишната премия е хирург и началник на Клиничния център по гастроентерология в Медицинския университет в София.

Ръководството на БЛС му присъди наградата за издаването на 23-томното управление по хирургия, което е минало под негова редакция и то обгръща всички области на хирургията, както и „ Анестезиолозия и интензивно лечение”, „ Онкология” и „ Урология и гинекология”. Призьорът също по този начин е и създател на 2 изобретения в медицината.

От 1998 година до 2015 година е ръководител на Съюза на учените в България, а от 2012 година е учен на Българската академия на науките, а от 2013 година и неин зам.-председател.

Акад. Дамянов е създател и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 изявления в български и задгранични списания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР