Акад. Дамян Дамянов е лекар на годината. Това обяви председателят

...
Акад. Дамян Дамянов е лекар на годината. Това обяви председателят
Коментари Харесай

Избраха лекар на годината

Акад. Дамян Дамянов е доктор на годината. Това разгласи ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Тази вечер той ще бъде награден със златния знак на БЛС. Този знак се създава в монетния двор”, съобщи доктор Маджаров.
Той изясни, че носителят на тазгодишната премия е хирург и началник на Клиничния център по гастроентерология в Медицинския университет в София.
Ръководството на БЛС му присъди премията за издаването на 23-томното управление по хирургия, което е минало под негова редакция и то обгръща всички области на хирургията, както и „ Анестезиолозия и интензивно лечение”, „ Онкология” и „ Урология и гинекология”. Призьорът също по този начин е и създател на 2 изобретения в медицината.
От 1998 година до 2015 година е ръководител на Съюза на учените в България, а от 2012 година е учен на Българската академия на науките, а от 2013 година и неин зам.-председател. Акад. Дамянов е създател и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 изявления в български и задгранични списания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР