Акад. Антон Дончев казва за Славчо Атанасов само добри думи,

...
Акад. Антон Дончев казва за Славчо Атанасов само добри думи,
Коментари Харесай

Антон Дончев с рамо за Славчо Атанасов

Акад. Антон Дончев споделя за Славчо Атанасов единствено положителни думи, и се подписва под това. Той познава терена, за който и върху който води война, споделя огромният публицист за претендента на патриотичната коалиция за кмет на Пловдив

  „ Славчо Атанасов е изключително завързан към културата, показвал е една голяма обич към книгата и към културата като цяло. Мога да кажа за него единствено положителни думи. На общи наши участия в културни мероприятия, когато беше кмет на Пловдив, съм го чувал да приказва по подобен метод, като че ли е член на Съюза на писателите. И с днешна дата се подписвам под тези свои думи “. Това сподели в изявление за уеб страницата „ Пловдив 24 “ учен Антон Дончев, който има дълго другарство с претендента за кмет на Пловдив от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Славчо Атанасов.

„ Да се дават препоръки на пълководец, когато взе участие в борба, не е единствено безразсъдно. То е неуместно. Славчо познава хората, които води, познава и хората, с които спори. Познава терена, върху който и за който води война “, разяснява предизборната акция акад. Антон Дончев. Той пожела на Славчо Атанасов да резервира „ възрожденския екстаз, с който ръководеше срещите на младежите в Пловдив “, добавя огромният български публицист.

„ Пловдив е културната столица на България. Но, да не забравяме, Пловдив е освен залив, той е устие на могъща културна река, която се пробва да вдигне равнището на цялото българско културно море. Творците, които творят в Пловдив – художници, писатели, музиканти, театрални деятели, те са заслужили правото да се назовават „ пловдивчани “. Това право на самочувствие и на горделивост би трябвало да бъде всекимигновено защитавано “, споделя в изявлението маестрото.

Големият писателят споделя, че се е върнал към творчество, на което е посветил половината си живот – киното и малкия екран. В момента работи с огромна американска кино компания за ефирен сериал по романа му „ Странният рицар на свещената книга “. По различен собствен сюжет работи с италиански продуценти, а с китайци – върху документален филм.

Академик Антон Дончев се обръща особено към пловдивчани: „ Днес материалното владее нашия живот. Пловдивчани, в случай че желаете да сте столичани на културата в България, станете Галилейци. Както Галилей е схванал, че не Слънцето обикаля към Земята, а Земята се върти към Слънцето, потвърдете, че Духовното дефинира и управлява Материалното. Кажете, като политиците на Австралия: „ Духовното освен ни разкрива света, то ни споделя по какъв начин да го променим. Духовното основава света. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР