Airbus представи още един модел в гамата си пътнически самолети.

...
Airbus представи още един модел в гамата си пътнически самолети.
Коментари Харесай

Airbus представи новата фамилия самолети A220

Airbus показа още един модел в гамата си пътнически самолети. Това е семейството А220, която е създадена дружно с канадската компания Bombardier.

НАСА понижава шума от самолетите със 70%

Производството на "Грипен " се развива с добавена действителност

В момента А220 има два модела - А220-100 и А220-300. Това са надлежно Bombardier CS100 и CS300. Самолетите са създадени от канадската компания, само че ще са в марката на Airbus, откакто предходната година двете компании подписаха съглашение за съдействие.

Emirates може да вози пасажери в самолети без прозорци

Космическият аероплан на Virgin сложи нов връх

Новият аероплан цели да запълни нишата в пазара за по-малки фюзелажи. Той ще се предлага във версии със 100 до 150 места и ще добавя настоящето предложение A320neo на Airbus.

Оригиналните самолети също са относително нови. Bombardier CS100 полетя за пръв път през 2013 година, до момента в който Bombardier CS300 беше подготвен през 2015 година Такива модели към този момент се употребяват от няколко самолетни компании по света.

Споразумението сред Bombardier и Airbus цели двете компании да си оказват помощ в производството и дистрибуторската мрежа. Те желаят дружно да подобрят позициите си на пазара, изключително в Азия. CS моделите на Bombardier ще се оферират с името на Airbus, което е по-разпознаваемо. Компанията чака, че в този сегмент може да се продадат 7200 самолета в границите на идващите 20 години.

Квантов радар ще лови "стелт " самолети

НАСА поръча беззвучен свръхзвуков аероплан

Миналата година изпълнителният шеф на Airbus Том Ендърс разгласи партньорството с Bombardier за договорка "без разноски и без риск ". Преди повече от три години двете компании още веднъж обмисляха партньорство, само че тогава Airbus се отхвърли.

Цел на партньорството е и по-силна конкуренция с Boeing. Американската компания отговори предходната седмица с новината, че придобива 80% от бразилския производител Embraer.

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР