Airbus обяви плановете си за първите модели пътнически самолети с

...
Airbus обяви плановете си за първите модели пътнически самолети с
Коментари Харесай

Airbus разкри плановете за първия в света пътнически самолет с нулеви емисии

Airbus разгласи проектите си за първите модели пътнически самолети с нулеви излъчвания, които ще се движат на водород. Самолетите могат да полетят до 2035 година , написа " Гардиън ".

Европейската компания разкри три разнообразни концепции на бъдещите самолети . Airbus ще потърси най-ефективния метод за пътешестване на дълги дистанции със самолети без да създават излъчвания на парникови газове, виновни за световното стопляне.

Според производителя на самолети това е исторически миг за бранша, който бележи най-важния преход в промишлеността.

Представените от Airbus три самолета разчитат на въглерод като гориво, което се явява като добър вид за самолети, влакове и камиони.

Първата идея на колоса може да транспортира сред 120 и 200 пасажери на повече от 3200 километра разстояние . Втората идея е аероплан с до 100 пасажери, който ще се движи на къси дистанции до 1600 километра. Плановете също включват аероплан с извънредно необятно тяло, което разрешава разнообразни разновидности за предпазване на гориво на крилата. Самолетът ще е с опциите на първата идея.

Целта е самолетите да са подготвени до 2035 година

Ще бъдат нужни големи вложения в инфраструктура , с цел да се трансфорат в действителност самолетите на водород.

Първите резултати от проекта за развиване се чакат доникъде на идната година , а финалната идея ще бъде определена до 2025 година Не се изключва и вероятността за планиране на електрически аероплан в бъдеще.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР