Airbus“ е наел повече от половината от 13 000-те нови

...
Airbus“ е наел повече от половината от 13 000-те нови
Коментари Харесай

Airbus нае половината от планираните служители за 2023 г.

„ Airbus “ е наел повече от половината от 13 000-те нови чиновници, които възнамерява да назначи през 2023 година, макар дефицита на работна ръка в авиацията в международен мащаб, заяви „ National ”. В международен мащаб производителите на самолети се пробват да усилят производството си, с цел да отговорят на по-голямото търсене на самолети.


До момента европейската компания е наела над 7000 души от общо 13 000 позиции, които желае да запълни тази година, се споделя в изказване на Airbus.

Повечето от новонаетите чиновници са в главните индустриални обекти на самолетостроителя, като главните типове работни места включват произвеждане, инженерство, цифрови технологии и киберпространство, съобщи Airbus.

От тези нови чиновници 29% са на възраст под 28 години, а 26% от новонаетите са дами.

" Щастливи сме да забележим, че Airbus остава прелъстителен макар провокациите на пазара на труда. Усилията ни за набиране на личен състав се отплащат и ще продължат да подкрепят разрастването на производството и трансформацията на компанията ", съобщи Тиери Барил, основен шеф " Човешки запаси и работни места " в Airbus.

" Фокусирани сме върху привличането, образованието и развиването на най-хубавите разнородни гении в нашата компания, които да ни оказват помощ да оформим бъдещето на устойчивата аерокосмическа промишленост. "

Производителите на самолети и доставчиците на аерокосмическа техника се борят с дефицита на работна ръка в международен мащаб. Това усложнява проектите им да усилят производството на самолети, с цел да отговорят на търсенето на самолетните компании за самолети на фона на възходящото търсене на пътувания.

По време на авиоизложението в Париж тази седмица самолетните компании се надпреварваха да търсят по този начин мечтаните слотове за нови самолети на фона на дългото закъснение на производителите.

БГНЕС напомня, че в понеделник индийската нискотарифна самолетна компания „ IndiGo “ направи най-голямата до момента поръчка на самолети по брой, като подписа договорка за 500 самолета Airbus.

Във вторник конкурентната „ Air India “ удостовери поръчката за 470 самолета Airbus и Boeing.

Airbus съобщи, че една трета от общия брой нови работни места ще бъдат ориентирани към преди малко приключили студенти.

През 2023 година Airbus ще разшири университетските си партньорства с 42 бизнес учебни заведения и университети по целия свят, заяви компанията.

" Тези партньорства ще насърчат евентуалните синергии във въздушния бранш, които ще оказват помощ за развиването на идващото потомство експерти в региона на аеронавтиката ", обявиха от компанията.

Понастоящем в Airbus работят повече от 134 000 души в границите на нейните предприятия в международен мащаб.

Авиационната промишленост ще би трябвало да наеме 1,3 млн. експерти до 2032 година, с цел да се оправи с упования растеж на пазарите на търговски и частни пътувания, съобщи канадската компания за авиационно образование CAE в отчет.

Сегментът на комерсиалната авиация ще би трябвало да наеме и образова почти 1,18 млн. служащи, с цел да запълни свободните работни места, съобщи CAE в собствен. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР