Airbnb направи първото си придобиване като публична компания в сделка

...
Airbnb направи първото си придобиване като публична компания в сделка
Коментари Харесай

Airbnb прави първото си придобиване като публична компания за близо $200 милиона

Airbnb направи първото си придобиване като обществена компания в договорка за близо 200 милиона $, предава CNBC. Стартъпът се назовава Gameplanner.AI, който е учреден през 2020 година Той работи в по този начин наречения " стелт режим ". Компаниите, които работят в този режим го вършат по разнообразни аргументи, като да вземем за пример за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Целта на придобиването на от компанията е да форсира някои от плановете с изкуствен интелект, оповестяват от Airbnb.

Един от създателите на Gameplanner.AI е Адам Чейър, който е един от създателите и на Siri. По-късно той беше добит от Apple.
 Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-хубавия бизнес съвет, който е получавал
Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-хубавия бизнес съвет, който е получавал

Брайън Чески получава съвет за 1 милион $

Главният изпълнителен шеф на Airbnb Брайън Ческикомантира, че генеративният изкуствен интелект коренно ще промени платформата по доста способи.

Тази договорка е първото придобиване на Airbnb от 2019 година насам. Новините за Airbnb пристигнаха след известията, че Гугъл води договаряния за вложение на стотици милиони в различен стартъп, обвързван с изкуствения разсъдък Character.AI, който през март набра 150 милиона $ при оценка от 1 милиард $ в кръг на финансиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР