Air France планира да възобнови на 24 януари полетите до

...
Air France планира да възобнови на 24 януари полетите до
Коментари Харесай

Air France ще възобнови полетите до Тел Авив на 24 януари

Air France възнамерява да възобнови на 24 януари полетите до Тел Авив, които бяха спрени след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, заяви френската самолетна компания, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Air France възнамерява да възобнови полетите сред Париж-Шарл дьо Гол и Тел Авив от 24 януари, с три полета седмично в сряда, четвъртък и неделя “, се сподели в изказване на компанията. 

Това разписание на полетите ще бъде доста по-малко от това, което съществуваше преди 7 октомври, т.е. два полета на ден с широкофюзелажни самолети Airbus A350.

Освен това " Air France още веднъж декларира, че сигурността на нейните клиенти и екипажи е неин безспорен приоритет. Авиокомпанията непрестанно следи развиването на геополитическата обстановка на териториите, които обслужват и над които прелитат нейните самолети, с цел да обезпечи най-високо равнище на сигурност и сигурност на полетите ", подчертаха от самолетната компания.

От своя страна Transavia, нискотарифното дъщерно сдружение на групата Air France-KLM, което също беше прекратило своите направления, „ сега работи по разписанието на полетите си за да възобнови полетите до Тел Авив от началото на февруари “, съобщи представител.

Съобщението на Air France идва един ден след датата, оповестена по-рано от немската група Lufthansa за обновяване на услугите до Израел.

„ От 8 януари самолетните компании на групата ще оферират “ общо 20 седмични маршрута до и от Тел Авив “, т.е. 30% от естественото разписание, съобщи на 15 декември немската компания, която има също Austrian Airlines и швейцарската SWISS.

Много други самолетни компании стопираха полетите си до Израел след смъртоносните набези и ракетни офанзиви на Хамас от Газа, изключително към региона на Тел Авив.

В началото на спора Air France извърши няколко полета сред Израел и Франция, само че това бяха специфични полети, наети от френското министерство на външните работи за репатриране на френски жители.

Израелската самолетна компания El Al резервира своите полети.

Конфликтът сред Хамас и Израел навлезе в четвъртия си месец. Безпрецедентното нахлуване, осъществено на 7 октомври от Ивицата Газа от палестинското ислямистко придвижване на израелска територия, докара до гибелта на към 1140 души, множеството от които цивилни.

В отговор Израел, който се е зарекъл да унищожи Хамас, който е на власт в Ивицата Газа от 2007 година, стартира атака в палестинската територия с масирани бомбардировки и наземни интервенции. 

От началото на сухопътната атака на 27 октомври са убити 185 израелски бойци.

При ударите на израелската войска са починали над 23 210 души на палестинска територия, най-вече дами, младежи и деца, съгласно отчет на Хамас.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР