АИБА отне акредитацията Петър Лесов и му забрани достъпа до

...
АИБА отне акредитацията Петър Лесов и му забрани достъпа до
Коментари Харесай

Скандал на Световното в Индия - отнеха акредитацията на Петър Лесов

АИБА лиши акредитацията Петър Лесов и му забрани достъпа до ъгъла на кръга в залата в Делхи, където се организира международното състезание по бокс за дами.

Това се случи след днешната загуба на Станимира Петрова на 1/8-финалите от шампионата. Лесов е персонален треньор на боксьорката ни и част от щаба на националния тим. Недоволен от съдийсктото решение - 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28) в интерес на представителката на домакините Соня Чахал, той хвърли бутилка с вода на кръга.

" Международната федерация по бокс (AИБА) реши да отнеме акредитацията и затова правото да стои в ъгъла на кръга на треньора от делегацията на България Петър Лесов ", се споделя в формалното известие на АИБА.

" По никакъв метод и при никакви условия няма да толерираме сходно държание, което е против полезностите и етичния кодекс на федерацията, изключително когато става въпрос за треньор ", допълват от федерацията.

От организацията обявиха още, че случаят ще бъде прегледан от дисциплинарната комисия на AIBA, която ще реши какви наказания да наложи на олимпийския първенец от Москва 1980.

Самата Станимира също избухна против реферите.

" Съдиите са корумпирани. Резултатът е неправдив ", сподели Петрова пред репортерите след мача, представена от The Hindu.

 Станимира Петрова отпадна на 1/8-финал на Световното в Ню Делхи
Станимира Петрова отпадна на 1/8-финал на Световното в Ню Делхи

Българката беше съсечена от реферите в мача против представителката на домакините Соня
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР