AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж

...
AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж
Коментари Харесай

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI провокира съществено неспокойствие с капацитета си за експоненциален напредък и си коства да се изследва въздействието му върху разнообразни области, в това число върху Биткойн.

Макар че бъдещето на AI остава нестабилно, завладяващо е да се обмисли по какъв начин Биткойн би могъл да употребява AI в своя изгода, без да се прибягва до спекулативни хрумвания.

Една от областите, в които AI може да се окаже от изгода за Биткойн, е анализът на данни и прогнозното моделиране. Например, CryptoQuant извърши разбор, който изследва опцията цената на Биткойн да падне под $15,000. Чрез потреблението на АИ и съответните набори от данни става правдоподобно да се реализира по-голяма акуратност при прогнозирането на такива събития.

Чрез разбор на данните за Биткойн, в това число информация за транзакциите по веригата, AI системите могат да разпознават пазарни трендове и да генерират планирани модели. Търговците, които възприемат модели, задвижвани от AI, могат да завоюват преимущество в този конкAI иурентен пейзаж.

Освен това мащабируемостта от дълго време е предизвикателство за водещите блокчейн мрежи като Биткойн. Интегрирането на AI в тези мрежи обаче може евентуално да облекчи проблемите с мащабируемостта посредством усъвършенстване на продуктивността на мрежата. Тази оптимизация би могла да докара до по-бързи транзакции и понижаване на енергийните условия.

Въпросът за сигурността и откриването на измами е друга спънка, която попречва необятното разпространяване на Биткойн. И въпреки всичко внедряването на изкуствен интелект би могло да предложи решение. Чрез потребление на логаритми, задвижвани от AI, данните за транзакциите могат да бъдат оценени, с цел да се разпознават евентуални опасности и да се подобрят ограниченията за сигурност.

Децентрализираните самостоятелни организации (DAO) са основни съставни елементи за поддържане на демокрацията в децентрализираните екосистеми. Липсата на централен орган обаче постоянно води до мудни и неоптимални процеси на взимане на решения. AI може да се окаже идеалното решение за възстановяване на успеваемостта на DAO.

В умозаключение, горепосочените образци демонстрират някои способи, по които AI може да усъвършенства успеваемостта на мрежата Биткойн. Това обаче са единствено начални стъпки в проучването на капацитета на AI в границите на по-широката крипто екосистема. Наблюдението на бъдещото развиване в тази област дава обещание да бъде увлекателно странствуване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР