Ахтунг: Коланите не пазят, ако сте с яке в колата.

...
Ахтунг: Коланите не пазят, ако сте с яке в колата.
Коментари Харесай

Ахтунг: Коланите не пазят, ако сте с яке в колата


Ахтунг: Коланите не пазят, в случай че сте с яке в колата. Коланите не правят добра работа, в случай че сте с яке в колата. Изборът на вярното облекло е от основно значение през зимния сезон в колата, изключително що се отнася до сигурността на децата.

Манекени при краш тест на немската организация ADAC за възрастни и дребни деца демонстрира за какво би трябвало да избягвате да носите дебели зимни якета в автомобила. При теста, когато се подтиква конфликт откъм гърба в градския трафик, надбедреният колан на възрастен и този на детска седалка се врязват надълбоко в корема. Г

ерманският авто клуб изяснява, четова може да докара до съществени пострадвания на вътрешните органи, като пострадвания на червата, черния дроб или далака и даже животозастрашаващо вътрешно кървене.

Основният проблем се крие в дебелата подплата на зимните облекла. Това значи, че коланът не приляга компактно към тялото и лежи над долната част на корема, когато коланът е подложен. Според ADAC риск от пострадване има даже при обикновено прекъсване. Препоръчително е по опция да се кара без зимно яке. Ако е прекомерно студено, якето може да се отвори или да се издърпа отдолу под колана.

Освен със зимно яке, водачите да се въздържат от носене на шапки, шалове и подплатени ръкавици. Те могат да лимитират свободата на придвижване и да попречат на видимостта по време на шофиране. Подплатените ръкавици не постоянно оферират задоволително сцепление на кормилото, което може да повлияе на ръководството на автомобила. Обемните зимни ботуши могат да затруднят прецизното боравене с педалите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР