АХМЕДАБАД, Индия (АП) — Индуисткият национализъм, някога маргинална идеология в

...
АХМЕДАБАД, Индия (АП) — Индуисткият национализъм, някога маргинална идеология в
Коментари Харесай

Някога маргинална индийска идеология, индуисткият национализъм сега е мейнстрийм, благодарение на десетилетието на власт на Моди

АХМЕДАБАД, Индия (АП) — Индуисткият шовинизъм, в миналото маргинална идеология в Индия, в този момент е мейнстрийм. Никой не е направил повече за напредъка на тази идея от министър-председателя Нарендра Моди, един от най-обичаните и поляризирани политически водачи на Индия.

И нито едно образувание не е оказало по-голямо въздействие върху политическата му философия и упоритости от паравоенна, дясна група, учредена преди съвсем век и известна като RSS.

„ Никога не сме си представяли, че че ще получим власт по подобен метод “, сподели 76-годишният Амбалал Кощи, който споделя, че за първи път е довел Моди в политическото крило на Rashtriya Swayamsevak Sangh в края на 60-те години в родния им щат Гуджарат.

Моди беше младеж. Подобно на други млади мъже - и даже момчета - които се причислиха, той щеше да се научи да марширува във групировка, да се бие, да медитира и да пази своята индуска татковина.

Няколко десетилетия по-рано, до момента в който Махатма Ганди проповядва индуистко-мюсюлманско ед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР