Ахмед Крънич победи Бадр Фердаус след допълнителен рунд в интригуваща

...
Ахмед Крънич победи Бадр Фердаус след допълнителен рунд в интригуваща
Коментари Харесай

Крънич победи Фердаус в гладиаторска битка с допълнителен рунд

Ахмед Крънич победи Бадр Фердаус след спомагателен рунд в завладяваща борба на SENSHI 8. Двамата премериха сили по разпоредбите на KWU FULL CONTACT в тежка категория над 95 кг.

Хотел " Маринела " в София посрещна следващото издание на интернационалните галавечери.

Бойците започнаха внимателно. Минута след началото Крънич заби мае гери в тялото на Фердаус и го прати на пода. Отговорът бе мигновенен - нидерландецът вкара отлична серия от три крошета и записа нокдаун на сметката си. Съдията Захари Дамянов се увери, че Ахмед може да продължи. Фердаус закупи убеденост, само че Крънич повтори мае герито от минута по-рано и резултатът беше еднакъв. За първи път от доста време някой сътвори толкоз проблеми на Крънич в границите на рунд.



Втората част започва вихрено за Фердаус. Възпитаникът на Петер Артс пласира още една добра композиция ляв-десен и разклати противника си, който заби два рискови лоу кика. До края на рунда двамата пробваха атрактивни изпъления, които са нетипични за бойци от тежка категория.

Крънич стартира доста самоуверено третия рунд и прати още веднъж на пода Бадр с трето мае гери. Босненецът видя, че съперникът се измори и натисна крепко педала на газта. В последната минута от мача... Крънич смъкна още два пъти на пода нидерландеца с идентично мае гери.



Съдиите взеха решение, че ще се изиграе спомагателен рунд, тъй като по устав мачовете не могат да приключват наедно.

В него Фердаус падна, само че този път от вътрешен лоу кик. Крънич продължи да бъде настойчив и да притиска нидерландеца. В средата на частта притисна Бадр в ъгъла. Двамата очевидно бяха доста изтощени, само че продължиха да дават всичко от себе си и не пестиха старания. В края на спомагателния рунд на всеки беше ясно, че Ахмед Крънич беше по-добрият и решението бе за него.



SENSHI 8 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с ръководител Шихан Иво Каменов, както и със специфичната поддръжка на ЗАД " Армеец ", MAX Sport, " България Еър " и М Кар Груп - BWM дилър.

Медийни сътрудници на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и осведомителния портал Kyokushin Karate News.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР