Ахмед Доган събира елита на ДПС на вечеря за предстоящите

...
Ахмед Доган събира елита на ДПС на вечеря за предстоящите
Коментари Харесай

Доган обявява „перестройка в ДПС“ в четвъртък, май се задава обединение с ДОСТ

Ахмед Доган събира елита на Движение за права и свободи на вечеря за идните коледни и новогодишни празници, която ще бъде в четвъртък – 21 декември, в по този начин нар. „ Сараи “ в столичния квартал „ Бояна “, разкриха за 24rodopi.com от централата на Движението.
Всички в партията чакат политическото обръщение на почетния ръководител на Движение за права и свободи. Прогнозите на актива са измежду акцентите в словото да са както „ политиката на разглобяване на ръководещата коалиция с националистически обединения “, по този начин и курсът на партията след „ подадената ръка от ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Турция “.
Посещенията на пратеника на Ердоган Азиз Бабушчу в централата на Движение за права и свободи и водените диалози с Мустафа Карадайъ… дават криле.
Един от значимите реализатори в Движение за права и свободи, който се опита да полети пред задаващите се събития, сътвори гаф, който не се нрави нито на гласоподавателите на Движението в България, нито на значимите особи в Турция, които са подали другарска ръка.
Йордан Цонев, „ тежък “ народен представител от Движение за права и свободи, в утринния блок на бТВ разви тезата, че партията му не се е карала с никого в Турция. И че в случай че някой откъм Босфора го е правел, да пристигна и надали не да целува ръка!
Дори да е по този начин – партия Движение за права и свободи да не се е карала с никого (макар и не съвсем), депутат няма право на сходна изява. Ако си Данчо от Бургас и си се събрал с ахпапи в локална механа - може. Даже може да насосваш нещата, които те вършат важен. Но в тази ситуация зад името Цонев има запетайка, след която излиза наяве, че той е пратен в Народното събрание с гласовете на турците в България, които претърпяха нещо, което Йордан Цонев в никакъв случай, но в никакъв случай няма да осъзнае.
Цонев няма да го санкционират началниците му – тука е България, той е в Движение за права и свободи, логиката е бамбашка.
Но Движение за права и свободи би трябвало да се промени. Стига гафове.
Избирателите са на висота, улавят към този момент и най-дребните. Знаете ли за какво младежите бягат от смесените региони? Казвали, че тук нямало работа, заплатите били ниски и мъчно се живеело. Да само че споделят и друго, че и все по-често, само че което не стига до върховете на Движение за права и свободи. Казват, че към този момент виждат гафовете, порочните практики, неправдата… Отиват си наказателно!
Но това е друга тематика, ние да си продължим с Бабушчу.
На 21 декември първите хора на Движение за права и свободи ще знаят посланията на Ахмед Доган след смяната напразно, който духа от Анкара към „ Сараите “ в Бояна. После лека-полека те ще се сведат до знанието на електората.
Между 24 и 27 декември в Млечино, Могиляне, Момчилград и други обитаеми места в Кърджалийско ще се състоят обичайните възпоменателни манифестации за годишнината от по този начин нар. „ Възродителен развой “, мирните митинги и жертвите.
Знакови ще бъдат речите на Мустафа Карадайъ и гостите от Турция, като този път на трибуната пред Тюркян чешма ще бъдат и депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (AKP) в Турция, а освен „ магьосникът на думите “ Мухаррем Индже и други положителни оратори на опозицията в Меджлиса.
Бързо ще последва рестарт на разговора сред побратимените общини на Движение за права и свободи с общините в Турция, в които кметовете са от AKP. От Турция ще идват делегации тук, групи на общинари от Движение за права и свободи ще пътуват за Турция.
Отново ще се заприказва за турски вложения в смесените региони, а и действителни стъпки ще се вършат в тази посока.
Ще се пътува доста. Оня лист към този момент го няма. Сюлейман Гьокче го няма, доносниците-съставители са хем тук, хем ги няма. Да им се чуди човек на акъла – какъв брой време, сила и творчество са изхабени за 158 неистини. 158 селски събрания да бяха провели, 4-те % щяха да минат и в този момент Бабушчу щеше да върви в различен партиен офис в София.
Азиз Бабушчу желае Мустафа Карадайъ да прибере в Движение за права и свободи водачите на ДОСТ.
И на този развой е редно да се даде старт. Отива Лютви Местан в Чорбаджийско или в Момчилград, намира ръководителя на локалния селски съвет или на локалния градски съвет и подава заявление за участие. Той пък събира партийните приятели, с цел да вземат решение дали да одобряват Лютви Местан в Движение за права и свободи.
Така е по правилник.
Но не по този начин ще се случат нещата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР