Ахмед Доган © Велко Ангелов Истинският победител на евроизборите след

...
Ахмед Доган © Велко Ангелов Истинският победител на евроизборите след
Коментари Харесай

Джобните на Доган

Ахмед Доган

© Велко Ангелов Истинският победител на евроизборите след седмица може да се планува и без социолозите - това ще е Ахмед Доган. Резултатът от гласуването на 26 май евентуално ще покаже намаляване на позициите на ГЕРБ и опазване на тези на Българска социалистическа партия, както и на националистите, този път в лицето единствено на Вътрешна македонска революционна организация. Ако " Демократична България " успее да вкара народен представител в Народното събрание, това ще е триумф за обединяването, само че без капацитет да провокира сериозна смяна.

Корицата на новия брой на " Капитал "

Увеличаване

Корицата на новия брой на " Капитал "

Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Тази настройка значи единствено едно - Движение за права и свободи ще резервира основната си роля за оцеляването на настоящето държавно управление, а и за избирането на ново, ако се стигне до предварителни избори. Вероятността за това обаче наподобява дребна. Причината за " стабилността " е елементарна - Ахмед Доган, Делян Пеевски и евентуално другите хора надолу по хранителната верига на Движение за права и свободи, които и сега получават доста от властта.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Темата от корицата в този брой на " Капитал " е за Ахмед Доган и последните услуги, които ГЕРБ му прави. Историята стартира преди близо година, когато той влезе като формален притежател на Топлоелектрическа централа " Варна " и продължава с парите, които получава от страната, с цел да може централата му да бъде " в подготвеност ". Идеята е тя да се включи, в случай че в даден миг има дефицит на ток. Тоест на Доган се заплаща, само че централата му може и в никакъв случай да не работи. Сега предстоят търговете за така наречен леден запас за идната година и прекомерно евентуално Топлоелектрическа централа " Варна " още веднъж да бъде един от спечелилите. Едновременно с това пристанището на централата в града може да размени държавното и по този начин приходите на Доган да се усилят още повече.

Обяснението за това е ясно - безконечният водач на Движение за права и свободи се пробва да легализира парите си. За да се случи това гладко, са нужни две неща:Пълна поддръжка от страната. Той я получава в подмяна на " стабилността ", която обезпечава Движение за права и свободи за правителството;Имунитет от прокуратурата и комисията за битка с корупцията и противозаконните приходи. Той го има поради мощните позиции на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в правосъдната система и надлежно КПКОНПИ.
Така Ахмед Доган се трансформира в доста забележим знак на най-големите проблеми в страната през днешния ден. Зад не изключително безапелационната история на неговата заверка се виждат както подозренията за голяма корупция, по този начин и превзетите институции, които би трябвало да се борят с нея. (Вижте всичко по тематиката тук.)

И защото корупцията потегля от главата, съпартийците на Доган не остават по-назад, или в действителност в случай че остават, то е единствено по размера на приходите. Доказват го няколко истории от фонд " Земеделие ", които може да видите тук.

Добрата вест от тази седмица е, че макар проблемите в политиката стопанската система пораства, и то с на пръв взор положителните 3.4%. Това наподобява като абсурд, само че за него има пояснение. Кражбите и неналичието на промени за благополучие не блокират изцяло стопанската система, само че пък изяждат от капацитета й. На фона на междинния растеж за Европейски Съюз българският наподобява мощен, само че съпоставен с другите източноевропейски страни, пропуснатите изгоди от неприятното ръководство стават по-ясни. Румънската стопанска система през първото тримесечие нараства с 5.1%, полската с 4.6%, а унгарската е първенец за целия Европейски Съюз с 5.2%. Разбира се, нито една от тези страни не е съвършена, само че икономическите им резултати демонстрират, че българският модел обрича хората на беднотия (повече - тук).

В броя ще видите още: Пилотният нов квартал на СофияУчилище за дребни износителиНяколко стопанства, които доставят вкусна храна
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР