Ахмед Ахмед, издирван от гръцките власти, за да бъде разследван

...
Ахмед Ахмед, издирван от гръцките власти, за да бъде разследван
Коментари Харесай

Задържаха българин, издирван от гръцките власти

Ахмед Ахмед, търсен от гръцките управляващи, с цел да бъде разследван за крупна кражба, осъществена в град Ираклия в източен Крит през зимата на 2015 година, ще дочака производството по екстрадицията му в ареста. Това реши състав на Варненския апелативен съд.
Ахмед е арестуван под стража въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 4-и декември 2018 година от апелативен прокурор от източен Крит. Според гръцките управляващи той е разследван за кражба, осъществена през февруари 2015 година от вкъщи на локален гражданин дружно с още няколко български жители, "след прелиминарен сговор и в съучастничество ". Мъжете проникнали през балконската врата, отмъкнали огромна сума в евро, ключ от автомобил, документи и голям брой бижута – всичко на стойност 221 800 евро. Кражбата е закононарушение, което се санкционира най-много с 10 години затвор в Гърция и се преследва от закона и в България.
След като е бил разгласен за интернационално търсене, Ахмед е бил арестуван в Девня на 9-и януари тази година. Очаква се във Варна да дойдат всички нужни документи, с цел да се насрочи делото по екстрадицията на Ахмед. До тогава той остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР