Ахитекти, специализиращи по програмата Опазване на културното наследство във Варненския

...
Ахитекти, специализиращи по програмата Опазване на културното наследство във Варненския
Коментари Харесай

Нова визия за Варненския халколитен некропол

Ахитекти, специализиращи по програмата " Опазване на културното завещание " във Варненския свободен университет, показаха три плана за социализиране на Варненския некропол. След довеждане докрай на разкопките от съдружие " Варненски некропол I " ще търсят благоприятни условия за тяхното финансиране.

Варна

Седемчленно жури оцени концепциите за социализация на Варненския халколитен некропол. И трите екипа подчертаваха върху опциите за привличане на най-широк кръг аудитория с концепциите си за съвременен парк, интерактивен музей и експозиция - пъзел.
Арх. Лъчезар Костов: Да използваме игрите, с цел да може самият обект да се впише в всекидневието на хората и да им бъде забавен, освен на възрастните, само че и на деца.
Екипите започнаха с изследване на терена, работейки под управлението на професор Ломбардини.
Проф. Нора Ломбардини, Политехнически университет, Милано: Трябва да притеглим хората, изключително младите. И незабавно щом археолозите приключат работата си, да бъдат проведени разнообразни събития. Яни Янев, ръководител на съдружие " Варненски некропол I ": Основните цели на сдружението са да подкрепим варненските археолози в напъните им да се възстановят разкопките и да се довършат разкопките и изследването на Варненския некропол.
Изпълнението на тази стратегия ще стартира откакто бъде обезпечено финансиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР