Ахелой. По повод твърдения в социалните медии, че новият обходен

...
Ахелой. По повод твърдения в социалните медии, че новият обходен
Коментари Харесай

АПИ: Обходният път на Ахелой осигурява връзка за пътуващите от и за Слънчев бряг

Ахелой. По мотив изказвания в обществените медии, че новият обходен път на Ахелой не обезпечава връзка за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас през Ахелой, от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) прецизират, че на 15 юни е пуснато директното трасе на обходния път. С стартирането на правата 5 месеца предварително се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг - Бургас преди началото на дейния туристически сезон и се покачва сигурността на придвижване. С построяването на новата права интензивният директен трафик към този момент няма да минава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се понижава заплахата от тежки пътни произшествия.
Връзката на пътуващите от Слънчев бряг към Ахелой с първокласния път се реализира чрез новото кръгово кръстовище на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой. Кръстовището е на към 300 метра от града. За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две благоприятни условия посредством новото кръгово кръстовище или посредством десен завой преди връзката за Равда.
В писмо до Агенция „ Пътна инфраструктура “ от община Несебър декларират, че с цел да се обезпечи безконфликтен трафик, общината ще обезпечи връзка за влизане в град Ахелой от съществуващото кръгово кръстовище на път I-9 с пътя за Равда и по общински пътища, заради което не е належащо построяването на ляв завой по директното направление. Изграждането му е извънредно рисково заради понижена видимост и нахлуване на трасето в хоризонтална крива.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР