Ах, горките макета как не уцелиха момента, можеха да си

...
Ах, горките макета как не уцелиха момента, можеха да си
Коментари Харесай

Как македонците настъпиха мотиката!

Ах, горките макета по какъв начин не уцелиха момента, можеха да си минат тихомълком с техните игри на „ стражари и апаши “ и „ царе и царици “, обаче настъпиха мотиката, единствено тъй като го подкараха по инерция, вместо да преценяват момента.

Когато има същински и огромни рецесии, от които мъчно се излиза; когато политиците на КОЯТО И ДА Е страна по света са по този начин притиснати, както са нашите през днешния ден и тук, те постоянно намират тематика „ отдушник “, нещо безобидно, към което да хвърлят цялото внимание.

И, тъй като доста им знае устата на съседите, нагазиха и с двата крайници. Нà ви в този момент един Европейски съюз през крив макарон. Фанàхте промоцията.

Те са си привикнали да си „ намилат “ непрекъснато – против бугарите, дето са татари, против българския език, история и така нататък Това им е част от всекидневието, както ставането заран, миенето на зъбите и пиенето на кафе. Те най-вероятно не могат да схванат какво толкоз се е случило, че тъкмо в този момент по този начин да им се ядосат нашите и да им сложат кол в спиците на ЕС-колелото. Моментът, съседи, моментът. Не знам обаче по какъв начин да го преведа този материал на македонски, че да ви оказа помощ. От сърце ми се желае, ама… пуста езикова бариера…

Ето, вашите политичари, да вземем за пример, като се о*кат доста, са привикнали да мятат нещо с думата „ бугарски “ в лицата ви и да ви гледат по какъв начин се пенявите, не запомнили и проблеми, и паники, не запомнили и за техните гафове и за всичко, като бик на алено налитате. Че да не мислите, че нашите са по-будали нещо? И те знаят трикове за разпръскване.

И, в този момент им паднахте на волèто просто! Щото вървите, като старица на пазара, дето единствено си мрънка под носа и вие така… единствено си мрънкате нещо против България под носа, по табиет. И в този момент ви подхванаха, тъй като сте постоянно комфортна тематика.

Много забавно е по какъв начин българските сътрудници на основаните от Русия секрети комунистически служби (ДС), които през днешния ден се назовават националисти, се пенявят против позициите на същите такива сътрудници от Македония, които и там се назовават националисти. Пък на всички ни дядовците са били едни и същи. Добре, няма да споделям какви.

В България съветските сътрудници споделят: тия неблагодарни македонци по какъв начин ви хулят единствено, а! А техните съветски сътрудници (в Македония) им нашепват: тия грозни татари бугарите недъгав да ви земат историята и културата!

Ама тия съветски сътрудници ще вземат да излязат доста хитри, а!

И, мине не мине малко време, току отново разчовъркат тематиката.

А пък малко преди 24 май в македонското културно-информационно-интернетско пространство се появи ето това:



Обикновено на нас братушките всякога ни честитят Деня на СЛАВЯНСКАТА книжовност, не на българската. А пък македонците какъв престиж са завъдили в Кремъл, а? Честитят им баш техния си „ македонски “ език.

Коментарът с „ някогашни окупатори “ също е скъп. И, до момента в който сме на тематиката, ето ви още „ фашистичко “, „ бугарско “ и „ окупаторско “ скъпо наличие в македоно-руските взаимоотношения:



Значи… на 5 май делегация от съветското посолство е уважило паметта на партизаните и е поставила цветя на ето тази плоча. Сигурно можете да забележите и думите: „ битка со бугарската фашистичка воjска”. Ако ли не, ето ви по-близък проект на плочата.



Очарователно, а?

Ще вземе да се окаже най-после, че българите и македонците не се ненавиждат толкоз доста, ами българските съветски сътрудници вършат спектакъл с македонските съветски сътрудници, с цел да видят до каква степен работи оня лаф: „ Разделяй и владей! “

Засега им се получава.



Сякаш с цел да ни поздрави за празника на Будителите, баш точно на 1 ноември, един македонски македонец, наименуван Петар Богојески, е пуснал коментар във Фейсбук, с който очевидно громи целия език на българите. Ето тук е новината:

Но си разрешавам да изкарам една чутовна мисъл на Петар, която ще се трансформира в класика от генерации за генерации. Или пък ще бъде забравена след 4 секунди, като всяка друга стихия в чаша вода…

„ Истината е, че през днешния ден няма автентичен български език! Българите през седми век са имали своя страна и собствен български език със своя писменост! Ние, македонците, сме Ви надминали културно, благодарение на Константинопол, наложили сме Ви старославянския език, християнизирали сме Ви на този език и сме унищожили българския Ви език към 11 век посредством Охридската архиепископия! Ако това значи нещо за вас, тук обществено Ви се оправдавам за този културен геноцид, който моето племе извърши против Вашето племе! Извинявайте безпределно! “.

Найс, а!

А пък, до момента в който сме на открития във Фейсбук, да ви предложа и ето това от страницата „ Беломорието и българите - мемоари от Тракия и Македония “:

„ Министърът на защитата на районен съд Македония Радмила Шекеринска съобщи през вчерашния ден, че паметниците, на които написа, че България е окупатор няма да бъдат отстранени. Хубаво е, че бабата на министърката е оставила документ, с който хвърля светлина върху този изкуствено основан проблем пред българо-македонските взаимоотношения. Оказва се, че госпожа Радка ШекеринОВА е помолила българското държавно управление за скромна пенсия през 1943 година, въз основа на това, че починалият й мъж е бил българин и поради българското си съзнание е погубен от сърбите по време на сръбската окупация на Македония в интервала 1913-1941 година Мисията в живота на този героичен българин, дядо на министър Шекеринска, е било обединяването на Македония с майка България, а не с "окупатора " България. За страдание внучката на тези измъчени хора е избрала да гради политическа кариера, сляпо служейки на една непозната идеология, която е унищожила личното й семейство и чиято агитация продължава да сее отровата си от страниците на учебниците, постаментите по площадите и даже от стените и колоните на старите български черкви… “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР